nedelja, 06. oktobar 2024.

t1x2.net

spot_img

Zadužio je „žuto-crni“ dres

Nemački reprezentativac – Valdemar Anton postao je novo letnje pojačanje – Borusije Dortmund.

27-godišnji centralni bek došao je u transferu vrednom 22.500.000 eura (koliko je iznosila otkupna klauzula) iz ekipe, Štutgarta. Sa upravom popularnih „Milionera“ potpisao je ugovor do leta 2028. godine i zadužio dres sa brojem 3.

„Zaista se radujem svojoj prvoj utakmici na Signal Iduna Parku, navijačima i mojim saigračima. Prvobitno nisam planirao da menjam klub – ali onda je došla Borusija Dortmund. Vrhunski klub koji je upravo stigao do finala Lige šampiona. To pokazuje koliki potencijal ima ovaj klub. Od samog početka, svi u Dortmundu su mi dali osećaj da zaista žele da me potpišu i da mogu i treba da preuzmem važnu ulogu“, rekao je Anton.

Anton je u minule četiri sezone nosio dres spomenutog Štutgarta, dok je predhodno nastupao za Hanover u kojem je i započeo svoju karijeru. Momak koji je rođen u Uzbekistanu ima i četiri nastupa za seniorsku selekciju Nemačke, a bio je u sastavu „Pancera“ na Evropskom prvenstvu.

Sa druge strane, Borusija Dortmund je dovela neophodno pojačanje na mestu štopera, otkako je nedavno Mats Humels napustio ekipu kao slobodan agent.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje