petak, 27. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Više ga nećemo gledati na košarkaškim terenima

Nekada MVP NBA lige – Derik Rouz zvanično je potvrdio kraj svoje igračke karijere.

35-godišnji plejmejker je tako „okačio patike o klin“ nakon 16 godina nastupanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

„Hvala ti, moja prva ljubavi. Verovala si mi kroz uspone i padove, bila moja konstanta kada je sve drugo izgledalo nesigurno. Pokazala si mi šta ljubav zaista znači…Na tebe sam uvek mogao da se oslonim, ti si mi pokazala zašta sam sposoban.  Upoznala si me sa mestima i kulturama koje momak iz Čikaga nije mogao ni da zamisli. Naučila si me da je svaki poraz lekcija i razlog da se bude zahvalan…Bila si uz mene i kada se činilo da je ceo svet protiv mene. Naše zajedničko vreme je poklon koji ću ceniti celog života. Rekla si mi da je u redu reći zbogom, uveravajući me da ćeš uvek biti deo mene, bez obzira gde me život odvede. Zauvek tvoj, Derik Rouz“, poručio je Rouz putem društvenih mreža.

Na NBA draftu 2008. godine izabran je kao prvi pik od strane Čikago Bulsa, a sa 22. godine postao je najmlađi igrač koji je dobio MVP priznanje u NBA ligi.

U pre dve sezone prikazivao je zaista sjajne partije, velika raznovrsnost i atraktivnost u igri i bio prosto omiljen među navijačima. Ipak, ubrzo je pokidao ligamente kolena, što je bio samo početak u njegovim brojnim problemima koje je imao sa povredama i koje su ga naprosto onemogućile da ostvari sav svoj potencijal i ima daleko uspešniju i bogatiju karijeru.

Pored spomenutih Čikago Bulsa nosio je dresove i timova – Njujork Niksa, Klivlend Kavalirsa, Minesote Timbervulvsa, Detroit Pistona i Memfis Grizlisa.

Na kraju, ukupno je odigrao 723 utakmice na kojima je u proseku imao učinak od 17.4 poena, 5.2 asistencije i 3.2 skokova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje