nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki preokret Đokovića za polufinale Vimbldona!

Srpski teniser Novak Đoković i dalje je u igri za odbranu trona na Vimbldonu. Đoković se plasirao u polufinale nakon velikog preokreta protiv Italijana Sinera. Posle borbe koja je trajala tri sata i 39 minuta Đoković je slavio rezultatom 3:2, po setovima 5:7 2:6 6:3 6:2 6:2.

Očekivano težak meč za Đokovića, jer je Siner pokazao u prvoj nedelji da može da igra dobar tenis i na travi.

Sve je krenulo dobro po Đokovića. Oduzeo je prvi servis gem protivnika i lako poveo sa 3:2. Izgledalo je da će Đoković još jednom da se prošeta do polufinala, ali nije tako bilo. Siner je iz poena u poen igrao sve bolje i u sedmom gemu došao do brejka za izjednačenje. Na krilima tog brejka nastavio je Siner da pritiska Đokovića koji je poklekao u 11. gemu. Nakon toga Siner je lako potvrdio brejk za osvajanje prvog seta.

Bio je uzdrman Đokoviž u drugom setu. Siner je to osetio i nastavio u istom stilu. U trećem gemu Italijan dolazi do brejka i prednosti od 2:1, a nakon toga u sedmom do još jednog brejka koji mu je potvrdio drugi set.

Očekivano, igra Sinera je morala malo da padne. Sa druge strane Đoković je upalio sve motore i krenuo po preokret. Prvi brejk srpski teniser je napravio u četvrtom gemu i bio je dovoljan da se smanji rezultat na 2:1.

Četvrti set donosi veliku dominaciju Đokovića. Siner je totalno pao, a Đoković to iskoristio i sa dva rana brejka poveo sa 4:0 i tu je set bio gotov.

Psihološka prednost je bila na strani Đokovića. Siner je odoleo u prvom servis gemu petog seta, ali ne i u drugom. Đoković dolazi do novog brejka i to je bio početak kraja. Do kraja meča Đoković je napravio još jedan brejk i osigurao plasman u polufinale.

Za plasman u novo finale Vimbldona Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Nori/Gofan.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje