nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Vasilij Berezucki završio reprezentativnu karijeru!

Legendarni ruski defanzivac Vasilij Berezucki pre samo nekoliko časova objavio je kraj svoje 14 godina duge reprezentativne karijere.

34-godišnji štoper, koji nastupa u redovima moskovskog CSKA kao i njegov brat-blizanac Aleksej, za ruski nacionalni tim je od 7. juna 2003. godine ostvario čak 101 nastup, a pritom je postao i 5 golova. Treba napomenuti da je Vasilij već nekoliko godina unazad i kapiten reprezentacije Rusije, popularnije kao “Sbornaja komanda“.

Vasilij je pored bogate karijere ostao upamćen i po izjednačujućem pogotku u vremenskoj nadoknadi utakmice Evropskog prvenstva koju su Rusi odigrali protiv reprezentacije Engleske.

Iskusni fudbaler nije mogao da sakrije žal zbog odlaska iz reprezentacije, s’ obzirom da je njen član nepunih 14 godina: “Bilo mi je mnogo teško da donesem ovakvu odluku, jer sam reprezentativac još od 2003. godine. Uvek mi je bilo posebno drago kada predstoji utakmica naše reprezentacije i trudio sam se da svaki put dam sve od sebe, jer velika je nagrada braniti boje svoje države. Ali, napunio sam već 34 godine i mislim da je vreme da neki mlađi ljudi dobiju priliku da postanu reprezentativci“.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje