nedelja, 22. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Tottenham – Chelsea

U poslednjoj utakmici u okviru 20. kola Premier Lige na stadionu „White Hart Lane“ ekipa Totenhema će ugostiti gradskog rivala, tim Čelzija. Uoči ovog duela „Pevci“ su petoplasirani tim lige, dok su „Plavci“ trenutno prvoplasirana ekipa na prvenstvenoj lestvici.

Za ovu utakmicu, trener domaćih Maurisio Poketino ostaće bez usluga Argentinca, Erika Lamele, dok njegov kolega sa druge strane, Antonio Konte u svom timu neće imati iskusnog štopera, Džona Terija.

Totenhem u poslednjem periodu igra dosta dobro, te su nakon minimalnog poraza od Mančester Junajteda vezali 4 trijumfa u nizu. Redom su pobeđivani :Hal, Barnli, Sautempton i Votford. Čelzi pak, ima nestvaran niz od 13 uzastopnih pobeda u prvenstvu Engleske koji ih je i odveo na trenutno prvo mesto na tabeli.

Totenhem je ove sezone odigrao 9 utakmica pred svojom publikom, 7 puta je slavio uz samo 2 remija i bez poraza uz odličnu gol razliku 19:5. Sa druge strane tim Antonia Kontea na 9 gostujućih utakmica ostvario je 7 pobeda uz po jedan remi i poraz, sa gol količnikom 14:7.

Ova dva tima su se do sada sastajala ukupno 156 puta u svim takmičenjima. Čelzi je uspešniji sa 66 pobeda naspram Totenhemovih 50 trijumfa, a 40 puta susreti su završavali bez pobednika.

Glavni sudija ovog gradskog derbija biće Martin Atkinson, dok su za pomoćnike izabrani S.Child i G.Beswick. Četvrti sudija ovog londonskog derbija biće J.Moss.

Očekivani sastavi:

Tottenham 4-2-3-1

Lloris – Walker – Vertonghen – Alderweireld – Rose – Wanyama – Dier – Son – Eriksen – Alli – Kane

Chelsea 3-4-3

Courtois – Cahill – Luiz – Azpilicueta – Kante – Matić – Alonso – Moses – Hazard – Willian – Costa

Book-makeri daju skoro podjednake šanse za pobedu i jednom i drugom timu sa kvotama za njihove pobede od oko @2.75, dok se za remi nudi kvota u visini od @3.30.

Veliki gradski, londonski derbi na programu je 4. januara sa početkom od 21:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje