petak, 20. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Tomi Pol u finalu Štokhloma

Američki teniser Tomi Pol prvi je finalista ATP turnira u Štokhlomu. Pol je u prvom polufinalu savladao sunarornika Frensisa Tiafoa rezultatom 2:1, po setovima 5:7 7:6 (7:5) 6:4.

Velika borba dva dobra prijateljka koju su odlučile sitnice. Te sitnice su na kraju otišle na stranu Tomija Pola, koji je čini e imao više energije na kraju meča.

U prvom setu servis je bio u prvom planu. Obojica su imali odlične procente ubačenog prvog servisa, što je doprinelo da gemovi idu veoma brzo. Činilo se da će se igrati taj brejk, ali Tiafo je uspeo da iskoristi mini pad u igri protivnika i brejkom u 11. gemu odvede prvi set na svoju stranu.

Drugi set takođe donosi veliku borbu. U ranoj fazi došlo je do razmene brejkove. I dalje je išlo sve veoma brzo. Tiafo je propustio veliku šansu, jer je slično kao u prvom setu prvi došao do brejka u finišu seta, ali ovog puta Pol je momentalno odgovorio i kasnije kroz taj brejk došao do izjednačenja.

Osvajanje drugog seta je svakako dalo krila Polu u nastavku meča. Biio je dosta bolji igrač na terenu, a sa druge strane Tiafo je očekivano pao. Pol je to znao da iskoristi i ranim brejkom je prelomio meč na svoju stranu.

Pol će za titulu igrati protiv boljeg iz duela Šapovalov/Ože Aliasim.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje