četvrtak, 19. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Talentovani defanzivac postao „Crveni Đavo“

Jedan od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi – Leni Joro postao je drugo letnje pojačanje (nakon dolaska Džošue Zirkzea) engleskog giganta – Mančester Junajteda.

18-godišnji centralni bek je došao za sumu od 62 miliona eura (uz dodatnih 8 miliona eura na ime bonuse) iz francuske ekipe, Lila. Perspektivno štoper je sa upravom popularnih „Crvenih Đavola“ ugovorio saradnju do leta 2029. godine uz opciju nastavka za dodatnih 12 meseci.

„Potpisivanje za klub sa statusom i ambicijama Mančester Junajteda tako rano u mojoj karijeri je zaista neverovatna čast. Od mojih prvih razgovora sa klubom, postavili su jasan plan kako da se razvijam u Mančesteru u okviru ovog uzbudljivog projekta i pokazali su veliku brigu za mene i moju porodicu. Znam za istoriju mladih igrača u Mančester Junajtedu i osećam da to može biti savršeno mesto da ostvarim svoj potencijal i ostvarim svoje ambicije, zajedno sa svojim novim saigračima. Jedva čekam da počnem“, kazao je mladi francuski reprezentativac.

„Leni je jedan od najuzbudljivijih mladih defanzivaca u svetskom fudbalu; on poseduje sve atribute potrebne da se razvije u vrhunskog centralnog beka. Pošto je imao tako odličan početak svoje karijere, uzbuđeni smo što ćemo ga podržati u dostizanju svog ogromnog potencijala ovde u Mančester Junajtedu“, dodao je sportski direktor kluba – Dan Ešvort.

Joro je bio velika „želja“ i madridskog Reala, ali prvak Evrope nije želeo da ponudi više od 30 miliona eura za igrača koji je bio u svojoj poslednjoj godini ugovora sa klubom.

Mladi defanzivac je za prvi tim Lila debitovao tokom 2021. godine i ukupno je odigrao 60 utakmica u svim takmičenjima. Trenutno nastupa iz U19, odnosno U21 reprezentaciju Francuske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje