nedelja, 22. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Svitolini titula u Čikagu

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina nastavlja sa fenomenalnim partijama. Nakon osvajanja medalje u Tokiju, Svitolina je osvojila titulu u Čigaku. U velikom finalu savladala je Francuskinju Aliz Korne. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 6:4.

Očekivano naporan meč, ali na kraju zaslužena pobeda Svitoline. Ukrajinka je imala sjajno otvaranje, brejkom za vođstvo od 3:0. Ipak, uporna Korne se vratila sredinom seta i nakon toga imala priliku da ona povede brejkom prednost. Svitolina je to nekako uspela da spasi i na kraju kazni protivnicu za propuštene prilike. Ključni brejk viđen je u 12. gemu koji je Svitolini doneo prvi set, a čini se i meč.

Dešavanja sa kraja prvog seta su uticala na igru Korne. Svitolina je toga bila svesna, te je momentalno izvršila pritisak na protivnicu i brejkom otvorila drugi set. Do sredine set sve je išlo na vodenicu Svitoline, a onda je usledila revija brejkova. Bilo ih je čak pet, a u takvim okolnostima se bolje snašla Svitolina koja je u ključnim trenucima bila spretnija i sretnija.

Titula u Čikagu je 16. za Svitolinu u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennismajors.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje