petak, 27. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Serija A , najava, predlozi za klađenje (NEDELJA)

U nedelju su na programu preostali mečevi Serije A.

12:30h Inter-Salernitana

Inter u ovo kolo ulazi nakon velikog remija izvojevanog na gostovanju Barseloni u okviru Lige Šampiona. Tim remijem su praktično izbacili Barselonu iz trke,ali i kupili Simoneu Inzagiju još neko vreme na klupi. Bio je zaista na ivici otkaza,ali dobri rezultati protiv Barselone,kao i pobeda protiv Sasuola kupili su mu malo vremena. U ligi su trenutno na 8 bodova zaostatka za liderom Napolijem i svaki novi kiks bi ih dodatno udaljio od cilja,pa se može već sad reći da su sve svoje kredite ispucali i da nemaju prava na grešku. Kao što smo već milion puta gotovorili njihov najveći problem jeste odbrana. Primaju zaista mnogo golova,a pogotovo primaju golove u drugim poluvremenima. Među najgorim su ekipama u ligi po broju primljenih golova u drugom poluvremenu i to je nešto što im i oduzima dosat bodova. Raduje što je napad podigao formu. Iako su bez povređenog Lukakua, to se ne vidi previše. Napad je iz kola u kolo sve bolji i ubojitiji i to je nešto što može da raduje sve navijače Intera.

Danas im u goste dolazi ekipa Salernitane. Salernitana u ovo kolo ulazi nakon pobede na svom terenu protiv Verone. Taj pobedonosni gol u nadoknadi vremena je mnogo značio. Ne samo da su osvojili tri boda i konačno prekinuli niz loših rezultata, nego su tom pobedom verovatno i sačuvali mesto trenera Davidu Nikoli. Njemu se opasno ljuljala stolica bez obzira na sve izjave čelnika kluba da Nikola ima veliki kredit zbog prošlosezonskih uspeha. Njegov brod je počeo da tone i tu je kraj emocijama. Sreća pa su slavili i tako mu kupili vreme. Istina, Salernitana i ne igra toliko loše koliko to rezultati pokazuju. Oni su doveli dosta kvalitetnih ofanzivaca i upravo je nekako i logično da igraju ofanzivno svaki meč, što oni i čine. Postižu oni dosta golova,ali nažalost primaju još više i to je nešto što im i oduzima bodove. Upravo ta odbrana je bila boljka cele prethodne sezone, a tako se nastavilo i u ovoj. Nikako Nikola da reši taj problem sa odbranom. Pogotovo se ne snalaze baš najbolje sa ofanzivnim ekipama, kakav je Inter. U prilog tome idu i prošlosezonski rezultati gde su oba meča poraženi sa po 5-0.

Očekivani sastavi:

Inter Milan possible starting lineup:
Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Asllani, Calhanoglu, Gosens; Martinez, Dzeko

Salernitana possible starting lineup:
Sepe; Gyomber, Daniliuc, Pirola; Candreva, Kastanos, Coulibaly, Vilhena, Bradaric; Dia, Piatek

Prognoza: Mogao bi ovo da bude efikasan meč na kojem bi Inter trebalo da postigne nekoliko golova.

Predlog za klađenje: 3+ @ 1.48 – 2:0


15h Lacio-Udineze

Lacio ove sezone u Seriji A igra sjajno. Nakon 9 odigranih kola nalaze se na deobi trećeg mesta sa današnjim rivalom. Namerno sam rekao u Seriji A, jer su u Ligi Evrope dosta lošiji,ali da se vratimo na domaći šampionat. U Seriji A su zaista sjajni. U ovo kolo ulaze nakon 5 vezanih pobeda. Na 4 od tih 5 mečeva nisu primili niti jedan gol, a takođe su poslednja tri ligaška meča pobedili identičnim rezultatom, a to je 4-0. Poslednja ekipa koja je stradala je bila Fiorentina i to na gostovanju. Napravio je Sari zaista sjajnu mašineriju koja igra odlično. Pogotov je napad jak. U 9 kola 21 postignut gol, eto poslednja 3 meča čak 12 golova. Zaista impresivan podatak. U napad glavne konce vuku, kao i uvek, Imobile,ali i naš Sergej koji igra impresivno. Njih dvojica su zaista ubitačan tandem,ali snaga Laciovog napada jeste i u raznovrsnosti. Sari raspolaže sa zaista mnogo napadačkog potencijala i na svakom meču osim gore pomenute dvojice još neko iskoči. Uspeli su i odbranu da poprave. U 9 kola 5 mečeva na kojima nisu primili niti jedan gol, svega 5 primljenih golova na 9 utakmica je veliki napredak za tim koji je prethodne sezone primio najviše golova među top 8 ekipa u ligi.

Ako Lacio igra sjajno, šta onda reći za njihove današnje rivale. Ako se za Lacio moglo donekle i očekivati da budu dobri, tj njihovi dobri rezultati nisu neko iznenađenje,ali zato od Udinezea… Zaista niko nije očekivao ovako dobar start ove ekipe. U 9 kola 20 osvojenih bodova i deoba trećeg mesta sa Laciom je zaista ogroman uspeh za tim koji je godinama bio u donjem delu tabele. Ovo je prvi put posle 2008. godine da osvoje toliko bodova u prvih 9 kola. Ovaj rezultat dobija još na težini kada se pogleda raspored koji su imali. Igrali su sa Romom, Interom, Atalantom i ni na jednom od ovih mečeva nisu bili poraženi. Napad im je jako dobar. Udineze je godinama bio sinonim za tim koji igra neefikasne mečeve,a eto sad je druga situacija. Sada igraju ofanzivno, napadački i prilično efikasno. Postigli su 19 golova na 9 mečeva, što je 2 u proseku. Odbrana nije toliko kvalitetna, je primaju skoro na svakom meču gol. Sreća pa napad to uspeva da pokrije. Bilo kako bilo ogroman napredak za ovaj klub,ali i veliko osveženje u Seriji A.

Očekivani sastavi:

Lazio possible starting lineup:
Provedel; Lazzari, Patric, Romagnoli, Marusic; Milinkovic-Savic, Cataldi, Vecino; Anderson, Immobile, Zaccagni

Udinese possible starting lineup:
Silvestri; Perez, Bijol, Ebosse; Pereyra, Lovric, Walace, Makengo, Udogie; Deulofeu, Beto

Prognoza: Ovo bi mogao da bude jedan efikasan meč sa golovima na obe strane terena.

Predlog za klađenje : GG @ 1.58 – 0:0


18h Napoli-Bolonja

Kao što su na jednom sajtu napisali.

Insinjea su zamenili Kvaradšeliom iliti Kvaradonom

Kulibalija su zamenili Kimom

Posle takvih promena oni su trenutno najbolja ekipa u Evropi bez premca. Kakav posao su uradili De Lauretis i pre svega Lućiano Spaleti. Spaleti je napravio jedan sjajan tim, jednu mašineriju koja ne zna da stane. Napadački, Napoli je trenutno ubedljivo najbolji tim u ligi. Imaju najviše šuteva u gol protivnika, u proseku 20 po meču, najviše su golova dali. U ovo kolo ulaze nakon još jednog ponižavanja Ajaksa kojem su u dva meča dali 10 golova. Ne sećam se da je iko tako nešto uradio. U Ligi Šampiona, u teškoj grupi su lagano prvi, gde nakon 4 odigrana kola imaju maksimalan broj bodova, uz, pazite sad 17 postignutih golova, a tek im predstoji duel na domaćem terenu protiv Rendžersa, mada ko zna kako će proći i Liverpul na svom Enfildu. U ligi takođe terorišu sve. U 9 mečeva 22 postignuta gola i nemaju poraz. Mnogo pišem o njihovom napadu, ali ni odbrana nije loša. Iako su svi sumnjali u tu zamenu Kim za Kulibalija,trenutno se izostanak stuba odbrane od prethodne sezone apsolutno ne primećuje. Jednostavno Spaleti je napravio sjajnu mašineriju. Da li je to ta sezona? Da li je ovo sezona kada se skudeto vraća podno Vezuva?

Promenila je Bolonja trenera, smenili su Sinišu Mihajlovića, doveli Tijaga Motu,ali nije se nešto mnogo toga promenilo. U ovo kolo ulaze nakon remija protiv Sampdorije,pre toga su vezali dva poraza. Dakle, brod koji polako tone. Ofanzivno, u poslednja tri kola su postigli samo 1 gol. Najveći problem je što se njihova ofanziva svodi na Marka Arnautovića. Od ukupno 8 postignutih golova, 6 je postigao Arnautović i to najbolje govori o celom njihovom napadu. Veliki problem za ovo kolo može biti ne igranje Arnautovića. On nije trenirao ove nedelje zbog bolova u leđima i pod velikim je znakom pitanja.Neće se do početka meča znati da li će igrati. Odbrana je loša, pa je loša. Nikako taj segment igre da poprave. Oni uz Inter i Veronu primaju najviše golova u drugim poluvremenima. Sigurno da ovako klimava odbrana nije nešto što ohrabruje pred gostovanje timu kakav je Napoli.

Očekivani sastavi:

Napoli possible starting lineup:
Meret; Di Lorenzo, Ostigard, Kim, Rui; Ndombele, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Bologna possible starting lineup:
Skorupski; Posch, Soumaro, Lucumi, Cambiaso; Medel, Schouten; Orsolini, Soriano, Sansone; Zirkzee

Prognoza: Napoli je favorit na ovom meču i trebalo bi da pobedi sa nekoliko postignutih golova.

Predlog za klađenje: 3+ @ 1.55 – 3:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje