četvrtak, 19. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Jedni su bez osmorice večeras, uz to i bez prvog golmana!

Jedan tim će večeras biti znatno oslabljeniji, neće računati na osmoricu fudbalera koji imaju veliku minutažu prethodne sezone. Uz to, faliće im i prvi golman ekipe, na vrlo bitnoj utakmici. Predložena kvota je 1.88, a članak otvarati do 20 časova.


U pitanju je utakmica plej-ofa za Ligu Evrope, gde će od 20:30 po našem vremenu da se sastanu FCSB i LASK iz Linca. Nakon prvih 90 minuta, rezultat je 1:1. Ako bismo mogli nekako da okarakterišemo ovu utakmicu, to je da igra loš protiv lošijeg. Tako, makar, deluje na početku sezone.

FCSB zauzima tek 15. mesto u prvenstvu Rumunije i ima 5 bodova iz prvih 6 kola, dok LASK zauzima 10. mesto (od ukupno 12) u prvenstvu Austrije, sa svega 3 boda iz prva 4 kola.

Dakle, jasno je da evropska utakmica može da utiče na to da će im sezona ići uzlaznom putanjom, ali je u ovom momentu teško očekivati dobar fudbal od ovih ekipa. Rumunski tim je do plej-ofa stigao tako što je ispao u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je prvo eliminisao Virtus, potom Makabi iz Tel Aviva, ali od Sparte su poraženi sa 4:3. Ipak, gol razlika iz prva dva dvomeča im je 13:2, što dovoljno pokazuje da motiva ne manjka. Poslednju nokaut fazu nekog evropskog takmičenja su igrali u sezoni 2017/18, kada su u Ligi Evrope izbačeni od Lacija u šesnaestini finala.

Kada je reč o LASK-u, ovo je za njih evropski debi ove sezone, jer su se uključili tek u plej-of i sigurno imaju grupnu fazu nekog takmičenja. Najbolji rezultat ekipe u skorije vreme svakako je osmina finala Lige konferencija iz sezone 2021/22, kada su ispali od Slavije iz Praga.

Kada je reč o izostancima, u boljoj situaciji su domaći.

Za FCSB neće igrati Nana Antwi (6n/0g/0a, desni bek) i Joyskim Dawa (12n/2g/0a, centralni bek). Sa druge strane, za LASK iz Linca neće igrati Maximilian Entrup (28n/16g/4a, centarfor), Florian Flecker (41n/6g/3a, levo krilo), Ivan Ljubić (25n/0g/0a, defanzivni vezni), Ibrahim Mustapha (20n/1g/2a, centarfor), Andrés Andrade (40n/0g/2a, centralni bek), Tobias Lawal (42n/0g/0a, prvi golman), Robert Žulj (30n/12g/10, ofanzivni vezni) i Hrvoje Smolčić (18n/1g/0a, centralni bek).

Imajte u vidu to da su podaci u zagradama za igrače LASK-a vezani za prethodnu sezonu, kako bi se pokazalo da ti fudbaleri imaju veliku minutažu iza sebe, a ove sezone LASK ne njih ne može da računa. Ove sezone su samo Lawal, Žulj i Smolčić imali neku minutažu.

Dakle, kada se sve uzme u obzir, FCSB je imao daleko teži put da dođe do plej-ofa, već imaju 7 evropskih kvalifikacionih utakmica u nogama ove sezone, dok je LASK-u ovo tek druga. Igraju kod kuće, u daleko punijem sastavu, a jedini problem jeste loša forma i kod jednih i kod drugih. Ipak, mi verujemo da će oni na iskustvo i pomoću domaćih navijača ipak uspeti da se plasiraju u Ligu Evrope, te ćemo da probamo sa predlogom „P/K1“ po kvoti 1.88, a interesantno nam deluju i predliozi „W1“ po kvoti 1.58 i „prolaz 1“ po kvoti 1.60.

1:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje