Sunday, 20. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

Premier Liga – kraj sezone 2021/2022

U nedelju posledpodne na programu je bilo svih 10 utakmica 38. ujedno i poslednjeg kola engleskog nacionalnog šampionata “Premier League” za sezonu 2021/2022.

U jednoj zaista dramatičnoj završnici šampionata – Mančester Siti je uspeo da odbrani naslov prvaka i da tako po šesti put u klupskoj istoriji postane šampione Engleske. Na kraju su sezonu završili sa 93 osvojenih bodova, najvećim brojem pobeda (29), najefikasnijim napadom u ligi (99 pogodaka), a uz Liverpul imali su i najbolju defanzivu (26 golova).

Na drugom mestu sa samo bodom manje prvenstvo je okončao – Liverpul koji nije uspeo da stigne do šampionske titule, ali je osvojio FA Kup i Liga Kup, a naredne subote im predstoji i veliko finale Lige Šampiona.

Trećeplasirani Čelzi i poziciju slabije plasirani Totenhem “zatvaraju” krug engleskih timova koji će predstojeće sezone biti deo Lige Šampiona.

Arsenal i Mančester Junajted su obezbedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, dok Vest Hem Junajtedu predstoje kvalifikacije za učešće u Ligi Konferencija.

Odavno je bilo poznato da Norič Siti i Votford ispadaju iz elitnog ranga takmičenja, a nakon poslednjeg kola poznato je da i Barnli postaje novi drugoligaš.

Titulu za najefikasnijeg strelca lige “Golden Boot” podelili su – Mohamed Salah i Heung-Min Son koji su postigli po 23 pogodaka. Pritom, reprezentativac Egipta je sa 13 dodavanja za gol poneo epitet i najboljeg asistenta “Premier League”.

Trofej “Golden Glove” koja odlazi u ruke golmana koji nije primio pogodak na najviše susreta (clean-sheet) je takođe “podeljena” na ravne časti – Ederson (M.Siti) i Alisson (Liverpul) koji su svoju mrežu netaknutom sačuvali na 20 prvenstvenih mečeva.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje