subota, 29. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

OI: Prva zvezda ekipe je ponovo u sastavu

Propustivši FIBA Svetsko prvenstvo 2023, gde je Japan igrao grupnu fazu kod kuće na Okinavi, Rui Hačimura je sada ponovo pod vođstvom glavnog trenera Toma Hovasea, predvodeći preliminarni prošireni spisak svoje zemlje od 16 igrača za ovoletnje Olimpijske igre u Parizu.

Poslednji put kada je 26-godišnji napadač igrao za reprezentaciju Japana to je bilo kod kuće, predstavljajući je na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju. Tom prilikom je prosečno beležio 22,3 poena i 6,7 skokova po utakmici. Ranije je prosečno postizao 13,3 poena po meču na FIBA Svetskom prvenstvu 2019.

Pored igrača Los Anđeles Lejkersa, druga ključna imena kao što su Juta Vatanabe, Juki Kavamura, Juki Togaši, Makoto Hiedžima i 23-godišnji Keisei Tominaga pozvana su da se plasiraju u prošireni spisak Japana. Uprkos tome što je predvodio nacionalni tim u postizanju 21,0 poena po utakmici na FIBA Svetskom prvenstvu 2023., Džoš Hokinson se nije našao na listi.

Japan će učestvovati u Grupi B, protiv Francuske i Nemačke, kao i pobednik ovogodišnjeg FIBA Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Letonija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje