subota, 29. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

OI: Francuska skratila sastav za turnir

Pripremajući se za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, reprezentacija Francuske pokušaće da pred svojim navijačima ispod Ajfelove kule prikaže najbolji mogući spisak. Selektor Francuske odlučio je da neće računati na Kilijana Hejsa i Usmana Dienga na Olimpijskim igrama, izbacivši ih iz preliminarnog spiska.

Bek Hejs koji je rođen 2001. tek treba zvanično da debituje za seniorsku reprezentaciju Francuske, pošto je predstavljao svoju zemlju samo na omladinskom nivou na FIBA U16 Evropskom prvenstvu 2017. i na Svetskom prvenstvu u košarci 2018. FIBA U17, osvojivši zlatnu, odnosno srebrnu medalju. Međutim, nakon što je izbačen iz najgore moguće postave Pistonsa, selektor ga sa pravom nije uvrstio u finalni spisak.

Usman Dieng, koga su Njujork Niksi 2022. izabrali kao 11. u ukupnom izboru i koji je sa Oklahoma blu u G-ligi sa Oklahoma blu u G-ligi, takođe nikada nije igrao sa seniorskim timom u reprezentaciji Francuske. Osvojio je srebrnu medalju na FIBA U16 Evropskom prvenstvu 2019.

Nakon što je najavio ova dva napuštanja prvobitno proširenog spiska od 19 igrača za Olimpijske igre kod kuće, Vincent Collet će morati da otpusti još pet igrača pre početka ovoljetnih Olimpijskih igara, gde će se Francuska prvo suočiti s Japanom, Njemačkom i pobednikom sa turnira iz Rige.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje