utorak, 02. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

OI: Centar Bullsa optimistican pred put u Letoniju

Košarkaška reprezentacija Crne Gore polako privodi kraju pripreme pred nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nakon 2 sedmice rada u Podgorici, te učešća na Akropolis kupu u Grčkoj, selekcija ce igrati u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Pred odlazak u Letoniju, crnogorski reprezentativac, Nikola Vučević, jasno poručuje – ekipa nema pritisak da mora da se plasira na Olimpijske igre, ali je svesna da ima istorijsku šansu.

Od 2011. godine sam u reprezentaciji. Ovo je prvi put da imamo priliku da idemo na Olimpijske igre. Velika šansa za nas – idemo sa željom da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Svesni smo da neće biti lako – u Rigi nas čekaju jake ekipe. Ko god da učestvuje na tim turnirma, tu je s razlogom„, rekao je Vučević na današnjem brifingu sa novinarima.

Prvu utakmicu na turniru Crna Gora igra u utorak (14:30) protiv Brazila, dok je dan kasnije, u istom terminu, rival Kamerun. Dve selekcije iz grupe idu u polufinale i ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Pobednik turnira odlazi u Pariz.

Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, sa velikom energijom, da odigramo najbolje što možemo. Prvi cilj nam je da prođemo grupnu fazu. Kad se uđe u polufinale, na jedan meč, nikad se ne zna. Što se tiče kvaliteta – Letonija je favorit. I Brazil je odličan, ostale ekipe su manje-više izjednačene, možemo sa svima da igramo. Moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou, koncentrisano svih 40 minuta kako bismo bili ravnopravan rival„, smatra as Čikaga.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje