petak, 20. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi defanzivac u londonskom timu

Engleski klub – Arsenal ojačao je svoj igrački kadar nakon dolaska italijanskog reprezentativca – Riccardo Calafiori.

Radi se o fudbaleru koji ima 22. godine, igra na mestu centralnog beka (po potrebi i uz levu aut-liniju) i stigao je za sumu od 45 miliona eura (dodatnih 5 miliona eura kroz bonuse) iz ekipe, Bologna. Pritom, polovina ove sume pripada i njegovom nekadašnjem timu, Basel.

Talentovani defanzivac je sa upravom kluba iz Londona potpisao ugovor do leta 2029. godine uz platu od 4 miliona eura po sezoni. Odabrao je dres sa brojem 33.

„Želimo dobrodošlicu Rikardu i njegovoj porodici u Arsenal. On je sjajan fudbaler i daje nam ogromnu snagu da pojačamo odbranu. Rikardo je velika ličnost i karakter, sa specifičnim veštinama koje će nas učiniti jačima dok se trudimo da osvojimo velike trofeje. On je već pokazao veliki razvoj poslednjih sezona svojim nastupima i za Bolonju i za Italiju, a njegov napredak i razvoj u protekloj godini je zaista impresivan. Radujemo se što ćemo raditi sa Rikardom, integrisati ga u tim i podržavati ga u godinama koje dolaze“, poručio je trener tima – Mikael Arteta.

„Želimo dobrodošlicu Rikardu u našu porodicu. Identifikovali smo Rikarda kao deo naše strategije da potpišemo igrače koji odgovaraju našem profilu i koji će ojačati naš tim da se takmiči na najvišem nivou. Ima 22. godine, ali donosi kvalitet i iskustvo. Rikardo je konstantno pokazivao svoj kvalitet za svoj klub i zemlju. Bio je jedan od najboljih igrača u Seriji A prošle sezone, a ovog leta je pružio dobre nastupe za Italiju na Evropskom prvenstvu. Svi se radujemo što ćemo ga videti u dresu Arsenala“, dodao je sportski direktor – Edu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje