subota, 21. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA tip: Damian Lillard vs Stephen Curry

U 04:30 u Oracle areni u Kaliforniji, ekipa Golden State Warriorsa ugostiće Portland Trailblaizerse.

Do ove sezone, ovaj meč je bio apostrofiran kao duel dvojice ponajboljih plejmejkera lige – Stephen Currya i Damian Lillarda. Međutim dolaskom Kevin Duranta u ekipu Warriorsa malo je skrenuta pažnja sa Currya i sada dobija podjednaki publicitet koliko i njegov Splash brother Klay Thompson. Ali gotovo je sigurno da će u utakmici starih rivala oči biti uprte upravo u dvojicu gore pomenutih plejmejkera.

Lillard je rođen u Oaklandu gde će se večeras odigrati utakmica i neretko ima naviku da kupi i po 40 ulaznica za svoje rođake i prijatelje kako bi ga videli na delu i navijali za njega. Karte nisu jeftine, i kreću se od 95$ za poslednje redove, do 843$ za prve redove. “Pravim dobru zaradu, mislim da mogu da obezbedim karte jedanput godišnje“ – izjavio je Lillard.

Od kada je pre 2 sezone otišla do tada prva zvezda Portlanda – LaMarcus Aldridge, Lillard je postao nosilac franšize i uprkos svim prognozama odveo ih je do Plejofa gde su upravo poraženi od Warriorsa 4-1.

Od kada je Aldridge otišao iz ekipe, Lillard je odigrao ukupno 10 mečeva protiv Stephen Currya protiv koga je postigao i rekord karijere po broju postignutih poena (51pt u utakmci igranoj 19.2.2016.).

U tih 10 mečeva, Dame je 7x prešao marginu od 28,5 na koliko su ga zadale pojedine kladionice. Redom je ubacivao 40, 51, 17, 38, 31 u okviru regularne sezone, i 30, 25, 40, 36, 28 u okviru Plejof utakmica.

Da li će Lillard i danas biti produktivan i poenterski raspoložen u rodnom gradu?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje