četvrtak, 03. oktobar 2024.

t1x2.net

spot_img

Navijači u Engleskoj će nasumično biti testirani na vakcinaciju ili negativan test

Fudbalski navijači u Engleskoj u novoj sezoni biće podvrgnuti nasumičnoj proveri statusa COVID-19 na stadionima u Engleskoj, saopštila je Premijer liga. Oni će morati da imaju dokaze o potpunoj vakcinaciji ili negativan test dati 48 sati pre utakmice.

Premijer liga je objasnila da su uvedene nasumične provere na različitim mestima na stadionu kako bi se izbegla gužva na odvojenim kontrolnim punktovima. Navijači će takođe morati da nose maske u zatvorenom prostoru i biće podstaknuti da izbegavaju kontakt sa strancima na stadionima ili oko njih. „Iako država postepeno otkriva sve, vlada je jasno stavila do znanja da pandemija nije gotova. Poštivanje sigurnosti utakmica takođe nema definitivne smernice i pravila se mogu promeniti kratkoročno„, navodi se u saopštenju.

Premijer Boris Johnson ukinuo je ograničenja 19. jula, a prošle sedmice se broj bolesti povećao za 5 posto u odnosu na prethodni. Broj pozitivnih testova u ponedeljak je bio 25161. Sezona Premijer lige počinje u petak utakmicom između Brentforda i Arsenala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje