četvrtak, 19. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Mbape predstavljen u Madridu

Transfer sada koja je trajala nekoliko letnjih prelaznih rokova unazad, sada je i napokon gotova – Kilijan Mbape je novi fudbaler evropskog prvaka – Real Madrida.

25-godišnji napadač je stigao kao slobodan agent i sa madridskim klubom ugovorio saradnju do leta 2029. godine. Kako mediji prenose, za sam potpis bi trebao da dobije 100 miliona eura (na pet rata svake godine) uz neto platu u visini od 26 miliona eura. U svojoj prvoj sezoni odabrao je dres sa brojem 9.

„Kraljevski klub“ je pred 85.000 svojih navijača na prepunom stadionu „Santiago Bernabeu“ održao i oficijalnu promociju povodom dolaska francuskog reprezentativca.

„Dobar dan svima. Ovo je neverovatno, zaista neverovatno. Dugo godina sam sanjao da ću zaigrati za Real Madrid i sada mi se san ostvario. Veoma sa srećan. Hvala predsedniku Florentinu Perezu što mi je verovato od prvog dana. Hvala svim drugim ljudima koji su moj dolazak ovde učinili mogućim. Ovo je neverovatan dan. Još dok sam bio dečak imao sam samo jedan san, da bude ovde, i to mi mnogo znači. Hvala vama Realovim navijačima, jer mi već godinama poklanjate ljubav. Sada imam drugi san: da se upišem u istoriju ovog kluba. Daću život za ovaj klub i ovaj grb! Ponosan sam što sam postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala“, rekao je Mbape.

„Želim da znaš da nam je tvoja ljubav prema Realu dala snagu da srušimo sve barijere i dovedemo to ovde. Videćeš da su stvari koji se dešavaju na ovom stadionu teško objašnjive. Mi Madridisti znamo da se dešavaju, jer se nikad ne predajemo. Zato što su navijači uvek uz igrače. Tako si i ti ostvario svoje snove jer nikada nisi odustao. Ovde si zato što si to želeo. Došao si ovde posle najefikasnije sezone u karijeri i triple krune u Francuskoj. Hvala ti za bezuslovnu ljubav koju si pokazao prema Realu. Kilijane, dobrodošao u Real Madrid“, dodao je predsednik kluba – Florentino Perez.

Mbape se nakon govora na bini na kojoj je bilo predstavljeno svih 15 titula prvaka Evrope fotografisao sa spomenutim Perezom, svojim roditeljima, klupskom legendom i idolom – Zinedinom Zidanom…

Kasnije je trčao počasni krug oko terena, delio lopte u publiku, slikao sa fanovima i delio autograme brojnim simpatizerima španskog velikana, koji nisu nimalo krili ogromno oduševljenje, otkako je jedan od trenutno najboljih fudbalera na svetu stigao u njihovu ekipu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje