Sunday, 20. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

Ligue 1 – kraj sezone 2021/2022

Utakmicama koje su bile na programu minule subote, odigrano je 38. ujedno i poslednje kolo francuskog prvenstva „Ligue 1“, čime je i definitivno stavljena „tačka“ na sezonu 2021/2022.

Odavno je bilo poznato da Paris Sen Žermen preuzima “krunu” najboljeg tima u Francuskoj. Sezonu su okončali sa 86 osvojenih bodova, sa najvećim brojem postignutih pogodaka (90), kao i najboljom defanzivom (36), zajednom sa ekipom Nice. Čak 26 ostvarenih pobeda, pritom bez ijednog poraza pred svojom publikom, jasno oslikavaju da su “Sveci” bili dominantni u sezoni za nama.

Pored njih, direktan plasman u Ligu Šampiona obezbedio je viceprvak – Marsej, dok će trećeplasirani Monako morati da igra kvalifikacije kako bi se našao u grupnoj fazi ovog prestižnog takmičenja.

Ren sa pozicije broj 4 odlazi direktno u Ligu Evrope, dok Nica koja je na kraju zauzela peto mesto odlazi u kvalifikacije za plasman u Ligu Konferencija.

Dosta neočekivano poslednje mesto na prvenstvenoj lestvici zauzeo je Bordo, dok će mu društvo u nižem rangu takmičenja naredne sezone praviti – Mec.

Osamnaestoplasirani Sent-Etijen je izborio baraž za opstanak u “Ligue 1”, gde ga očekuju susreti protiv – Oksera.

Najbolji strelac dolazi nam iz redova aktuelnog šampiona, a u pitanju je – Kilijan Mbape koji je postigao 28 pogodaka, dok je ujedno poneo i epitet najboljeg asistenca francuskog prvenstva sa 17 dodavanja za gol. Samim tim, 23-godišnji napadač izabran je za najboljeg pojedinca sezone 2021/2022 u “Ligue 1”.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje