nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2024/25: Pyunik Yerevan – Dinamo Minsk

Pjunik iz Jerevana igraće danas od 18 časova sa Dinamom iz Minska u okviru revanš utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica će biti odigrana na stadionu „Vazgen Sargsyan Republican“ u Jerevanu, dok je rezultat prvog susreta 0:0.

Prvenstvo Belorusije trenutno je u toku, gde Dinamo dominira uz Zhodino, te ima 35 bodova uz skor 10-5-0 i gol razliku 28:8. Sa druge strane, ekipa iz Jerevana je osvojila prvenstvo Jermenije u minuloj sezoni, te im je sada fokus na evropskim kvalifikacijama.

Od sezone 202022/23, Pjunik je učestvovao u evropskim kvalifikacijama bez prekida, što znači da je veći prekid napravljen u sezonama 2020/21 i 2021/22. Formiranjem Lige konferencija uspeli su u sezoni 2022/23 da učestvuju u grupnoj fazi, gde su u grupi sa Bazelon, Slovanom i Žalgirisom zauzeli 3. mesto. Vrlo nezgodna ekipa na svom stadionu, jer su upravo tu nadigrali Slovan i Žalgiris, kao i Narvu Trans i Kalmar u kvalifikacijama naredne sezone.

Sa druge strane, daleko iskusnija ekipa u Evropi je Dinamo, koji je u sezonama 2014/15 i 2015/16 igrao i u grupnoj fazi Lige Evrope, ali u poslednje vreme ova ekipa nije ni bleda senka tadašnje. Prosto, u sezonama iza nas ispadali su u prvom kolu kvalifikacija, jednom ih je u kvalifikacijama za Ligu Evrope izbacila letonska Liepaja, jednom poljski klub Piast Gliwice, dok su čak u kvalifikacijama za Ligu konferencija ispadali od Hapeol Ber Ševe i Željezničara.

Iako je prvi susret bio bez golova, opasniji i konkretniji bio je Dinamo. Ipak imaju daleko više iskustva, sezona im je u jeku i ovde ih vidimo kao favorite. Stoga, probaćemo sa duplom šansom na goste po kvoti 1.45.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje