ponedeljak, 09. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2024/25: FK Panevezys – HJK

FK Panevezys i HJK odmeriće snage danas od 17:30 po našem vremenu u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a utakmica će biti odigrana na stadionu „Aukstaitijos Stadium„.

Litvansko prvenstvo je trenutno u toku, a Panevežis nije ni bleda senka one ekipe od prošle sezone, te su trenutno na 9. poziciji, dok liga broji svega 10 klubova. Prošle sezone su bili ubedljivo prvi, sa čak 12 bodova prednosti u odnosu na Žalgiris, ali ove deluju neprepoznatljivo. Litvanci su kroz istoriju igrali tri puta evropske kvalifikacije, i to sva tri puta u Ligi konferencija. U sezoni 2021/22 su izbačeni u 2. kolu od Vojvodine, dok su svoju prvu evropsku pobedu upisali prošle sezone protiv moldavske ekipe Milsani Orhei, ali su u drugom kolu ispali protiv Hapoel Ber Ševe.

Dobra stvar kod Helsinkija je takođe ta da im je sezona u jeku, drugi su na tabeli sa istim brojem bodova kao KuPS, ali i sa utakmicom više. Daleko više iskustva u Evropi ima Helisnki, kojem svakako da kvalifikacije nisu domet, ali vrlo verovatno neće tražiti grupnu fazu Lige šampiona, ali će se boriti za Evropu. Najbolji strelac HJK-a ove sezone je mladi Englez, Luke Plange, od kog se i danas očekuje mnogo.

Nema dileme da je ovde Helsinki daleko iskusniji, a na ruku im ide i loša forma litvanskog šampiona. Stoga, opcija „X2&0-3“ po kvoti 1.50 nam deluje u redu, pogotovo jer ne verujemo da će se preterano zaletati u prvom kolu, i to u prvom meču.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje