četvrtak, 12. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Lugano – Bešiktaš

Lugano, koji je prošle sezone učestvovao u grupnoj fazi Konferencijske lige, sada se bori da po treći put u istoriji kluba, a prvi put nakon pet godina, obezbedi plasman u Ligu Evrope. Prošlu sezonu završili su kao drugoplasirani u Švajcarskoj Superligi, a novu sezonu su započeli sa tri uzastopne pobede, pre nego što su doživeli poraz od Luzerna na domaćem terenu rezultatom 3-2, pre dve nedelje u četvrtom kolu. Tim Matije Kroči-Tortija suočio se sa izazovom balansiranja domaćih utakmica i nastupa na evropskoj sceni; takmičenje su započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su eliminisani od Fenerbahčea sa ukupnim rezultatom 6-4 krajem prošlog meseca. Lugano sada želi da izbegne novo razočaranje protiv još jednog turskog kluba, Bešiktaša. Nakon što su ispali iz Lige šampiona, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladali su Partizan iz Beograda sa ukupnim rezultatom 3-2, pobedivši 1-0 u prvom meču u gostima i igrajući nerešeno 2-2 na domaćem terenu prošle nedelje. Posle ove pobede, Lugano je prošlog vikenda u prvom kolu Švajcarskog kupa ubedljivo savladao niželigaša Bruhla sa 7-1, što im je dalo dodatnu sigurnost pred duel sa Bešiktašem u četvrtak.


Bešiktaš, koji je prošle sezone u turskoj Superligi završio na šestom mestu, sa ogromnim zaostatkom od 46 bodova za šampionom Galatasarajem, uspešno je započeo novu sezonu. Oni su otvorili sezonu pobedom od 5-0 nad Galatasarajem u turskom Superkupu. Crni Orlovi su zatim osvojili maksimalan broj bodova u prva dva kola domaćeg prvenstva, savladavši Samsunspor sa 2-0 i Antalijaspor sa 4-2 u prvom meču na svom stadionu. Iako su primili gol u prvim sekundama utakmice, Bešiktaš je uspeo da preokrene rezultat zahvaljujući dvostrukom golu Ćira Imobilea u razmaku od 23 minuta, dok su Rafa Silva i Ernest Muci takođe postigli golove, čime su nastavili savršen start sezone.n Od kada je Đovani van Bronkhorst preuzeo kormilo Bešiktaša u junu, klub je u odličnom raspoloženju, a sada su fokusirani na susret sa Luganom u četvrtak, jer žele da se plasiraju u Ligu Evrope po prvi put od sezone 2019-20.


Izostanci igrača: Lugano će u ovoj utakmici biti bez defanzivca Albijana Hajdarija, koji je suspendovan nakon crvenog kartona protiv Partizana. Očekuje se da će ga zameniti Ajman El Wafi ili Lukas Mai, koji će igrati uz Antoniosa Papadopulosa.

Što se tiče Bešiktaša, Emrecan Terzi i Arda Kilič su van terena zbog povreda, dok Aleks Okslejd-Čemberlen, Daniel Amartej, Oguzhan Akgun i Abdulah Ajdin nisu uključeni u sastav za Ligu Evrope.


Mišljenje urednika: Lugano u meču sa Partizanom nije pokazao da je toliko kvalitetan tim da će moći da se suprotstavi Bešiktašu koji u svom sastavu zaista ima nekoliko sjajnih pojedinaca, verujemo da će upravo Imobile, Rashica i Rafa biti ogromna pretnja po odbranu Lugana, a mi idemo sa predlogom X2&2+ po kvoti 1,60, a ko hoće veće kvote, neka proba sa igrom G2+ po kvoti 2,00

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje