subota, 07. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Korištenje PayPala za klađenje u kladionicama

PayPal je alternativa plaćanju bankovnim karticama na Internetu. Prisutan je pri svega pri kupovini u web shopovima, no dostupan je u mnogim zemaljama i kao metoda plaćanja u igrama na sreću.

Kad govorimo o online novčanicima, PayPal svakako prvi pada na pamet. U pitanju je američki projekt pokrenut 1998. godine pod imenom Confinity. Svoju je popularnost stekao dok je bio usko povezan s eBay internetskom trgovinom, a od 2015. godine ponovo je samostalna kompanija.

PayPal omogućuje svojim korisnicima plaćanja na Internetu, kao i pohranjivanje novca u online novčaniku. Time dobivaju dodatnu zaštitu svojih osjetljivih podataka prilikom novčanih transakcija. Također si mogu međusobno slati novac pa i kupovati kriptovalute. Sve to uz relativno niske troškove korištenja i jednostavnu proceduru prijenosa sredstava.

Tako postavljena usluga dovela je prihode PayPala na razinu od 30 milijardi dolara, a upravo ovaj online novčanik ima svoje korisnike diljem svijeta.

Alex Chriss, predsjednik uprave PayPala: „Mi smo važna kompanija. Četvrtina svjetske e-trgovine odvija se putem PayPala. Više od 35 milijuna web shopova koristi našu uslugu. Uvijek imamo spremne inovacije za naše korisnike i želimo poboljšati njihovo iskustvo kupovine.“

Kao i druge globalne kompanije, PayPal nikad ne miruje. Konstantno pokušava ponuditi nove usluge onima koji ga koriste, kako ne bi slučajno prešli na ono što nudi konkurencija.

Alex Chriss i njegova uprava zato planiraju dodatno poboljšati ono što PayPal predstavlja: „Točno vidimo što korisnici žele na Internetu. Na nama je dati im veću vrijednost za njihov novac. Naš cilj je uz pomoć umjetne inteligencije još bolje povezati naše kupce i internetske trgovine te dati i jednima i drugima ono što žele.

A PayPal između ostalog pokušava biti prisutan i u igrama na sreću. U pitanju je tržište čija je vrijednost veća od 200 milijardi dolara pa nije iznenađenje da ova kompanija želi biti jedna od metoda plaćanja u online kladionicama…

PayPal uplata kladionica – kako funkcionira i koja je prednost?

Online kladionica PayPal može ponuditi kao jedan od svojih transakcijskih kanala. To znači da putem ovog e-novčanika možete:

  • uplaćivati sredstva na svoj korisnički račun za klađenje,
  • isplaćivati dobitak na PayPal račun,
  • koristiti PayPal kao posrednika između kladionice i banke.

Kad je u pitanju PayPal uplata kladionica vam logom ove kompanije već na naslovnici pokazuje da imate pravo koristiti njezinu uslugu unutar svog računa. PayPal kladionice za depozit novca od vas traže tek da upišete email adresu povezanu s vašim online novčanikom, kao i svotu koju želite prenijeti. Zatim ćete još potvrditi unutar PayPala ovu transakciju i sredstva će biti spremna za klađenje.

Tako kladionica PayPal nudi kao alternativu debitnim i kreditnim karticama. Što se isplate tiče, na vama je tek povući sredstva u svoj e-novčanik. Zatim novac možete poslati na svoj bankovni račun.

Time onemogućujete banku da provjerava čime se bavite u slobodno vrijeme. Naime, nekima je odbijen zahtjev za kreditom upravo zato što su imali bankovne uplate i isplate povezane s igrama na sreću. Zbog toga su online novčanici i postali popularni pri klađenju, a svaka online kladionica PayPal vidi kao jednu od najpoželjnijih opcija plaćanja u svom sučelju. No, dostupnost ove metode prijenosa novca ovisi prije svega o zakonskoj regulativi u nekoj zemlji…

Nude li hrvatske kladionice prijenos novca uz PayPal?

Istina, kladionica PayPal može ponuditi samo ako je njegovo korištenje dozvoljeno na nekom tržištu. Naime, ova američka kompanija nije još uspjela ući u svaku zemlju na svijetu.

Zato kad je u pitanju PayPal hrvatska kladionica vam ga neće ponuditi među svojim metodama plaćanja. Nije problem Zakon o igrama na sreću, već to što ovaj e-novčanik jednostavno nije dobio zeleno svjetlo za rad s našim internetskim poslovnim subjektima, za razliku od recimo austrijskih.

Istina je, nećete pronaći PayPal niti u hrvatskim e-trgovinama. Drugim riječima, imate ga pravo koristiti samo ako kupujete kod inozemnih poslovnih subjekata. Avionske karte i rezervacija hotelskog smještaja najbolji su primjer za to.

Hoće li PayPal hrvatska kladionica imati u budućnosti pravo uvrstiti među metode plaćanja ovisi prije svega o zakonskoj regulativi, odnosno o volji ove američke kompanije da uđe na hrvatsko tržište i ispuni postavljene uvjete.

No, to ne znači da domaći zaljubljenici u klađenje nemaju pravo koristiti e-novčanike pri uplati i isplati sredstava. Online kladionice već dugo nude Skrill kao metodu plaćanja, a neke od njih i Neteller. Postoji i domaći projekt Aircash, također namijenjen onima koji žele plaćati na Internetu neovisno o svojem bankovnom računu.

Najveća prednost ovakvih online novčanika svakako je diskretnost koju korisnik dobiva prilikom plaćanja, kao i zaštita podataka. No, treba reći i da uz bankovnu karticu imate pravo bez naknade prenijeti novac na račun u kladionici. E-novčanici pak uzimaju određenu proviziju prilikom transakcije.

U svakom slučaju, PayPal svakako zauzima važno mjesto pri plaćanju na Internetu. Prisutan je i u igrama na sreću, no ne na svim tržištima. Zasad ga korisnici online kladionica u Hrvatskoj ne mogu koristiti za prijenos novca na korisnički račun. No, ne bi nas iznenadilo da se to promijeni u budućnosti…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje