nedelja, 22. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Karolina Pliškova – Kamila Đorđi – Najava finala Montreala

Veliko finala WTA turnira u Montrealu donosi duel između Čehinje Karoline Pliškove i Italijanke Kamile Đorđi. Očekivano, kladionice su u ovom finalu prednost dale Pliškovoj sa kvotom 1,50, dok je margina za gemove postavljena na 21,5.

Ne može se zameriti kladionicama ništa kod postavke kvota, jer su realno odradili dobar posao. Pliškova kao višegodišnja top 10 teniserka mora biti favorit u ovom meču, i ona to jeste.

U poslednje vreme igra sjajan tenis, i čini se da su stvari pod Sašom Bajinom konačno kliknule. Pliškova igra veoma dobro, konačno je pokazala da ume da pokaže i emocije tokom meča, i što je najbitnije po nju dobija mečeve protiv top 10 teniserki.

Sa druge strane Kamila Đorđi konačno odigrala jedan turnir od početka do kraja na istom nivou. Ume ona da odigra i te kako dobar tenis, ali konstantnost je njena najveća boljka. Dva meča odigra dobro, i onda kada se čovek ponada da će nešto biti usledi hladan tuš, i tako u krug. No, na ovom turniru je bila prava i na tome joj svaka čast.

Kao i svako finale i ovo će doneti veliku dozu pritiska, jer ovo je veliki turnir. Zajedničko za Pliškovu i Đorđi je to što finala igraju veoma loše. Pliškova je u dosadašnjem delu karijere odigrala 30 finala na WTA turur i zabeležila je po 15 pobeda i poraza. Složićete se da je to loše za igračicu koja je top 10, jer je bilo poraza koje nije smela sebi da dozvoli. Sa druge strane, Đorđi je na najjačem nivou odigrala 8 finala i ima skor 2:6.

Šta nam ovo govori? Govori nam to da pod pritiskom i jedna i druga igraju loše. Finala su najbolji pokazatelj kakav je igrač u stvari. Tu se probijaju svakojake psihološke barijere i videćemo kako će biti večeras.

U međusobnim duelima Pliškova vodi sa 5:3, ali u poslednje vreme Đorđi i te kako ume da namuči Pliškovu. Nedavno ju je dobila bez problema na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Biće ovo potpuno drugačiji meč za Pliškovu u odnosu na onaj sa Sabalenkom. Protiv Beloruskinje je bila u pitanju snaga, a ovde će biti brzina. Ova druga stvar joj pravi veći problem. Ukoliko Đorđi uđe kako treba u meč mogli bi imati fantastično finale.

Finale nije vredno igranja na 1,50 (koliko se plaća pobeda Pliškove), a po svemu prikazanom do sada sasvim je realan scenario u kojem ćemo videti tri seta i over gemove.

Predlog za klađenje: Više od 20,5 gemova 1,63

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje