ponedeljak, 23. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kakve će biti aktivnosti premierligaša tokom zimske „pijace“?

Pre nekoliko dana i zvanično je započeo zimski prelazni rok koji traje do kraja januara, a mi analaziramo trenutnu situaciju u klubovima Premier lige, odnosno na kojim pozicijama će pojedini timovi tražiti eventualna pojačanja, kao i potencijalni odlasci iz samih ekipa u sedmicama koje su pred nama…

MANČESTER JUNAJTED je pokazao brojne slabosti u defanzivi u tekućoj sezoni, pre svega primetno je da nedostaje kvalitetan igrač na poziciji centralnog defanzivca. Hari Megvajer iako je najskuplji, sasvim sigurno nije najbolji štoper, Erik Baji ima dosta problema sa povredama, dok Viktor Lindelof svojim nastupima nikoga nije ubedio da je prava opcija za „partnera“ spomenutom Megvajeru. „Crveni Đavoli“ su bez prave opcije na mestu desnog krila, gde je prvi „pik“ – Džejdon Sančo iz Borusije Dortmund, ali potencijalan transfer je prevelik i nerealan „zalogaj“ u zimskog roku, te je kompletna „operacija“ ostavljena za naredno let. Takođe, nigerijskom napadaču – Odionu Igalu na kraju ovog meseca ističe pozajmica, te je pitanje da li će Ole Gunar Solskjer zahtevati od uprave kluba novog golgetera u drugom delu sezone. Na listi za odlazak sa Old Traforda se nalaze – Fil Džons, Brendon Vilijams, Markos Roho, Džesi Lingard, Serhio Romero, koji su „prekobrojni“ i očekuje se da promene klupsku sredinu.

LIVERPUL nakon teške povrede „komandanta“ odbrane – Virdžila Van Dajka, kao i konstantno „rovitog“ – Žoela Matipa, ima deficit u „srcu“ defanzive. Pritom ne postoji adekvatna i prava opcija na mestu rezervnog desnog beka, koji su „popunjavali“ neki od mladih fudbalera „Redsa“, kada je van stroja bio Trent Aleksander-Arnold. Što se odlazak tiče – Divok Origi (napadač) i Adrijan (golman) su trenutno prvi „kandidati“ za prodaju.

VULVERHEMPTON je pre nekoliko nedelja ostao bez svog centralnog napadača i najboljeg strelca – Raula Himeneza koji je u susretu protiv Arsenala dobio žestog udarac u glavu (proveo je u bolnici nekoliko dana), a nije poznato kada će se reprezentativac Meksika vratiti na terene. Trenutno jedina alternativa jeste – Fabio Silva koji ima tek 18 godina i izvesno je da talentovani tinejdžer trenutno nije spreman da „iznese teret“ u nastavku sezone. Mediji su špekulisali da su popularni „Vukovi“ zainteresovani da dovedu na pozajmicu srpskog reprezentatica – Luku Jovića koji u poslednje vreme ne dobija priliku za igru u madridskom Realu kod trenera, Zinedina Zidana.

VEST BROMVIČ ALBION je nedavno preuzeo „specijalista“ za timove koje se bore za opstanak – Sem Olerdajs koji će od uprave kluba zahtevati da bude aktivna na transfer „pijaci“. Popularnim „Vrećicama“ su potrebna pojačanja na svakom delu terena (osim na poziciji golmana), a pre svega napadač koji „garantuje“ golove. Kako je turski golgeter – Čenk Tosun u „drugom planu“ kod trenera Evertona – Karla Anćelotija, upravo on je jedna od opcija za napad VBA, jer su i njemu neophodni minuti kako bi bio pozvan u reprezentaciju Turske za predstojeće Evropsko prvenstvo.

FULAM će prema rečima njihovog čefa struke – Skota Parkera ove zime biti u „potrazi“ za novim igračem u fazi napada. Londonski klub je u poslednje vreme „zategao“ odbranu, ali su 15 utakmica postigli tek 13 pogodaka, stoga imaju problema sa realizacijom, te i ne treba da čudi što imaju nameru da se pojačaju na ovom delu terena.

ARSENAL u aktuelnoj sezoni ima poteškoća sa kreiranjem prilika za pogodak, stoga su pre svih – Isko i Kristijan Eriksen u engleskim medijima navedeni kao potencijalne opcije, ali londonski klub ima nameru da se „osloni“ na svoje mlade fudbalere – Bukajo Saku, Emil-Smit Rova, Edi Nketiju…Na pozajmice su otišli – Vilijam Saliba (štoper / Nica), Sead Kolašinac (levi bek / Šalke 04), a navodno Real Madrid ima nameru da raskine pozajmicu – Danija Sebaljosa, jer nisu zadovoljni njegovom minutažom koju mu ukazuje trener ekipe, Mikael Arteta.

ŠEFILD JUNAJTED nakon 17. odigranog kola se nalazi na ubedljivoj poslednjoj poziciji na prvenstvenoj lestivici sa svega dva osvojena boda. Treba da se dogodi pravo čudo, pa da „Oštrice“ opstanu u Premier ligi, ali barem mogu da pokušaju da dovedu pojedine igrače da ih malo „prodrmaju“, prvenstveno u napadu, gde su sa svega 8 datih golova ubedljivo najneefikasniji tim u ligi.

LIDS JUNAJTED igra veoma uzbudljive i atraktivne utakmice sa mnogo golova, a svakako da neće imati problema oko opstanka u prvenstvu. Ipak, njihova defanziva je daleko od „kvalitetne“, primili su do sada 33 pogodaka (druga „najporoznija“ odbrana), a kako su im dovedeni štoperi ovog leta – Diego Ljorente i Robin Koh van stroja zbog povreda, mogao bi klub sa stadiona „Elland Road“ da ojača defanzivu za drugi deo sezone, pogotovo jer su u brojnim parametrima (kada je odbrana u pitanju) sa samom dnu.

TOTENHEM je ovog leta doveo na pozajmicu – Karlosa Vinisuja sa bude „zamena“ za prvog napadača – Harija Kejna, ali on skoro da i ne dobija priliku za igru u Premier ligi (samo u Ligi Evrope), te londonski klub razmatra opcije oko eventualnog dolaska novog golgetera. Takođe, popularnim „Pevcima“ nedostaje i lider u odbrani, pre svega na mestu centralnog defanzivca. Na „pragu“ odlaska jeste – Dele Ali koji nije u „planovima“ – Žozea Murinja, kao i Žedson Fernades koji je trenutno na pozajmici iz Benfike, a portugalski velikan ima nameru da tu pozajmicu i pre njegog isteka raskine.

 

Ovo su samo potencijalni planovi i namere nekih od premierligaša u narednim nedeljama, a kako je zimski prelazni rok tek počeo, ostaje nam da vidimo na koji način i u koliko meri će se timovi u Premier ligi pojačati za drugi deo sezone…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje