ponedeljak, 16. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Istorija je ispisana!

Ako je ikakva dilema i postojala, sada je sve razjašnjeno i stavljena je tačka na bilo kakvu diskusiju i dalje argumente protiv njega, ako je takvih uopšte i bilo. Novak Đoković je osvojio Olimpijsko zlato i tako „zacementirao“ svoje ime u istoriji tenisa, kao najbolji teniser svih vremena, čovek koji je osvojio sve što se osvojiti može. U velikom finalu savladao je mladog Karlosa Alkaraza sa 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Ovo su mu bile pete Olimpijske igre u karijeri, a prve na kojima je igraou finalu, te je tako kao najstariji finalista u istoriji olimpijskog turnira osvojio zlatno odličje.

Nestvarno zvuči podatak da ima 99 titula. Čovek koji je osvojio 24 Grend slem turnira, 40 Masters titula, 7 ATP finala na kraju godine, Dejvis kup, Olimpijsko zlato, 15 titula na ATP 500 turnirima i 12 titula na ATP 250 turnirima, ostaće zauvek upisan u istoriji sporta kao svetski broj jedan.

Preplavljen sam trenutno svime što osećam. Previše ponosan, previše srećan. Oduševljen sam što sam osvojio prvi put zlato u mojoj karijeri, za moju zemlju. Verovatno najveći uspeh koji sam ikada ostvario. Osvojio sam verovatno sve što sam mogao. Osvajanje Dejvis kupa i naročito zlata na Olimpijskim igrama sa 37 godina je bez premca. Tek počinjem da slavim. Ne mogu da dočekam šta se sprema u narednih 48 sati„, rekao je Đoković.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje