utorak, 17. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

IN MEMORIAM – Slavoljub Marković – Nino

IN MEMORIAM – Slavoljub Marković – Nino (28.8.1955 – 13.8.2024)

Odbojkaški svet napustio je Slavoljub Marković – Nino, najtrofejniji trener OK Partizan u staroj Jugoslaviji, veliki strateg i učitelj mnogih prvoligaških igrača.
Profesionalnu karijeru igrača otpočeo je u Zemunskoj Mladosti sredinom sedamdesetih godina. Žustrina igre, borbenost, inovativnost taktike ubrzo mu je donela kapitensku traku. Talenat je bio prepoznat pred kraj dekade i Nino postaje najmlađi odbojkaški trener u Jugoslaviji.
Početkom osamdesetih godina postaje prvi trener OK IMT i uspesi su se nizali do prelaska u viši rang.

Nakon nekoliko uspešnih sezona u OK Obilić, 1985. prelazi u OK Partizan. U Partizanu je vodio različite generacije igrača, od pionira, preko kadeta, pa do prvog tima.
Prepoznavanje mladih talenata je bilo veliko Ninetovo umeće, pa je tako na put izveo igrače kao što su Željko Tanasković, Dragan Kobiljski, Vladimir Kocić, Igor Kolaković, Aleksandar Babić, Mihajlo Milutinović, Rade Đermanović Bojan Milić i Mirko Čulić. Sa ovom ekipom, OK Partizan je 1989/1990 osvojio Kup Jugoslavije i bio drugi u Kupu CEVa. Prema pisanju tadašnjih medija kako domaćih, tako i evropskih, utakmice Partizana su držale publiku na nogama.

Od 1999. počeo je voditi radničku, odbojkašku sekciju u JKP Gradska Čistoća, koja je ubrzo prerasla u registrovani odbojkaški klub.
U sezoni 2003/2004. bio je šef stručnog štaba OK Dinamo iz Pančeva.
Ceo radni vek u znaku odbojke, prošaran velikim brojem trofeja, medalja, priznanja za rad i plaketa, okončao je penzijom, 2019.
Sahrana će biti održana u petak 16.8.2024, po želji čuvenog trenera, u najužem krugu porodice.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje