četvrtak, 19. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

„Gordi Albion“ ostao bez selektora

Fudbalska reprezentacija Engleske ostala je bez selektora, otkako je ostavku sa ove funkcije podne – Geret Sautgejt.

53-godišnji strateg je doneo ovu odluku nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva protiv Španije (2:1).

„Kao ponosnom Englezu, čast mi je što sam igrao za Englesku i što sam vodio Englesku. To je za mene bilo sve na svetu i u to sam uložio celog sebe. Ipak, vreme je za promenu. Nedeljno finale protiv Španije bila je moja poslednja utakmica u ulozi selektora Engleske. Posebnu zahvalnost dugujem stručnom štabu koji je fudbalerima i meni pružio bezuslovnu podršku u poslednjih osam godina. Njihov naporan rad i posvećenost inspirisali su me svaki dan i na tome sam im zahvalan. Imamo i ajbolje navijače na svetu. Njihova podrška mi je značila sve na svetu. Ja sam navijač Engleske i uvek ću biti. Englesko, hvala ti!, poručio je Sautgejt.

Klupu popularnog „Gordog Albiona“ preuzeo je tokom septembra 2016. godine i ukupno je predvodio selekciju na 102. utakmice sa skorom – 64 pobede, 20 remija i 18 poraza.

Na Svetskom prvenstu u Rusiji 2018. godine, Engleska je pod njegovim vodstvo zauzela četvrto mesto, dok su na predhodna dva Evropska šampionata dolazili do finala, gde su prvo poraženi od Italije pre tri godine, a u nedelju i od Španije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje