petak, 20. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Sergio Llull protiv tradicije

Večeras od 19h u prepunoj hali Aleksandar Nikolić, ekipa Crvene Zvezde dočekaće Real Madrid u sklopu Evrolige.

Gosti iz Madrida na ovaj meč doputovali su bez Maciulisa i Fernandeza.

Odlaskom Sergio Chacho Rodrigueza u NBA, Sergio Llull ima veću slobodu u napadu, a mladi slovenac Luka Dončić (proglašen za najkorisnijeg igrača prošle runde Evrolige) dobio je svoju šansu da pokaže talenat koji prevazilazi okvire evropske košarke.

Sergio Llull u 11 mečeva Evrolige beleži 18,5 i 6 asistencija i ovo je njegova najbolja poenterska sezona u 10 sezona najjačeg evropskog takmičenja.

Llull danas igra protiv tradicije i protiv za njega nepovoljne odbrane ekipe Crvene Zvezde, gledajući kroz mečeve odigrane protiv crveno-belih.

U sezoni 2014-15 odigrao je dva meča protiv Zvezde, u jednom je ostao na 5 poena uz 9 asistencija, u drugom meču na 9 poena i 7 asistencija. U odbrani na njemu su takođe bili Jović i Lazić.

Prošle sezone takođe 2 meča, a statistika Llulla je: 11 pt, 7 asistencija u prvom meču, i 8 poena 4 asistencije u drugom meču.

Kladionice prognoziraju da će ekipa kraljevskog kluba postići oko 85 poena, da li će Llull srušiti tradiciju usled veće slobode koje ima u ekipi ove sezone, ili će ga Jović i Lazić limitirati na nešto skromnije izdanje?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje