ponedeljak, 01. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Švajcarska – Italija (najava i prognoza utakmice)

Danas od 18 časova kreće osmina finala Evropskog prvenstva, a najpre će snage da odmere Švajcarska i Italija, na stadionu „Olympiastadion“ u Berlinu.

Švajcarci su grupnu fazu završili na 2. mestu, i to bez poraza. Prvo su pobedili Mađarsku sa 3:1, da bi potom odigrali nerešeno sa Škotskom, a na kraju i sa Nemačkom, iako su u toj utakmici možda mogli i da slave. Oni već godinama u kontinuitetu pokazuju da znaju da igraju na velikim takmičenjima, imaju kvalitet, ali i disciplinu igranja na velikim takmičenjima.

Sa druge strane, Italijani su prošli dalje u nešto težoj grupi. Pobedili su Albaniju, izgubili od Španije i došli do remija protiv Hrvatske u samom finišu utakmice, i tako sa 2. pozicije obezbedili plasman među 16 najboljih selekcija u Evropi. Iako nisu ni približno čvrsti i kompaktni kao pre 3 godine, pokazali su da umeju da odigraju na rezultat i da će sigurno iskustvo biti od velikog značaja na ovakvim utakmicama, gde obe reprezentacije žele da „grizu“ dalje.

Za Švajcarsku neće igrati Silvan Widmer zbog kartona, dok su upitni Denis Zakaria i Steven Zuber zbog povreda. Za Italiju neće igrati Riccardo Calafiori, takođe zbog kartona.

Projektovani sastavi: Švajcarska – Italija (https://www.whoscored.com/Matches/1826419/Preview/International-European-Championship-2024-Switzerland-Italy)

Italijanima, kao i bilo kojoj drugoj selekciji, možda i više pogoduje kada nemaju istaknutog pojedinca oko kog se igra zasniva i vrti, tako da skup i više nego odličnih fudbalera, koji su ukombinovani kao tim, može da postigne dosta. Da li mogu da odbrane titulu, nismo sigurni, ali svakako da neće hteti da se zadovolje osminom finala. Sa druge strane, Švajcarci jesu prgavi, čvrsti i umeju da odigraju na rezultat, ali bismo ovde išli na iskustvo i tipujemo na prolaz Italije po kvoti 1.70.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje