četvrtak, 04. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Rumunija – Holandija (najava i prognoza utakmice)

Rumunija i Holandija sastaće se danas od 18 časova na stadionu „Allianz Arena“ u Minhenu u okviru osmine finala Evropskog prvenstva.

Rumuni su prvenstvo Evrope otvorili odlično, pobedom protiv Ukrajine, da bi potom njihove partije bile malo bleđe. Prvo su izgubili od neubedljive Belgije, dok im je u poslednjem kolu grupne faze bod protiv Slovačke bio dovoljan, što su i uspeli da osvoje. Ipak, ovo ne može biti niz slučajnosti, jer su u kvalifikacionoj grupi Rumuni bili prvi, i to bez poraza na 10 utakmica, tako da nema govora o tome da su slučajno tu gde jesu.

Holandija je igrala zanimljiv fudbal, jer su najpre savladali Poljsku sa 2:1, potom su odigrali taktički dobar, ali vrlo dosadan meč, protiv selekcije Francuske, koju su mogli i da pobede, da bi potom izgubili od izuzetno razigrane i raspoložene Austrije sa 3:2. Pokazali su poroznost u odbrani na momente, ali isto tako da im je ofanzivna linija fenomenalna i da može da postigne gol protiv svakoga.

Projektovani sastavi: Rumunija – Holandija (https://www.whoscored.com/Matches/1829437/Preview/International-European-Championship-2024-Romania-Netherlands)

Zbog kartona, za Rumuniju neće igrati Nicusor Bancu, dok su Holanđani u punom sastavu danas. Verovatno da će i jedni i drugi u meč da uđu sa samo jednim centarforom, ali izuzetno ofanzivno nastrojeni, jer tako umeju da odigraju.

Rumunija nas je pozitivno iznenadila borbenošću i igrom, iako nešto drugo nismo ni očekivali, nakon dobro organizovanih i odrađenih kvalifikacija. Generalno je osmina finala bila nešto manje efikasna, a mi verujemo da bi ovo mogao da bude jedan malo otvoreniji meč na obe strane, dok bi rani gol mogao da utiče na tako nešto. Probaćemo sa predlogom „3+“ po kvoti 1.78, jer nam kvota na pobedu Holandije nije vredna rizika.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje