sreda, 03. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Portugal – Slovenija (najava i prognoza utakmice)

Utakmica između Portugala i Slovenije biće odigrana danas od 21 čas na stadionu „Waldstadionu“ u Frankfurtu. Suduće ga

Portugal je do trećeg kola delovao kao tim koji svojim individualnim kvalitetom odrađuje utakmice i glavnu stvar sprema za ovu fazu takmičenja, drugopozivci nisu uspli u poslednjem kolu da dobiju Gruziju, što je pomalo uzdrmalo tim, ali samo što se tiče samog rezultata te utakmice, jer nije uticalo na činjenicu da je Portugal završio prvi u grupi. Tim deluje jako dobro i ima puno načina kako može da napadne protivnika, deluje da još uvek nisu na svom maksimum i da će tek sada pokazati svoj pun potencijal.

Roberto Martínez, selektor Portugala: „Mislim da svi na svetu znaju šta je Slovenija uradila u tri utakmice. Znamo ih dobro iz utakmice u martu i nije uopšte čudno što su uspeli da sačuvaju svoju mrežu u meču sa Engleskom. Imaju dobru organizaciju, tako da je to velika zasluga njihovog selektora. Znamo da imaju i individulanim kvalitet i kapacitet da organizaciju brze napade. Oni su veoma dobar pre svega tim, pa ćemo morati da damo sve od sebe.

Što se tiče Slovenije, oni su donekle iznenadili sve na ovom šampionatu i grupnu fazu završili sa 3 boda, bez poraza, čak su bili blizu i tome da možda čak osvoje i koji bod više, ali vrlo lako i da ostanu bez nekih bodova, jer su imali periode mečeva kada su bili ozbiljno nadigrani. Glavna snaga je odlična struktura igre u formaciji 4-4-2 gde se tačno zna uloga svakog igrača, a prva zvezda tima je Šeško, koji će tek pokazati sav potencijal u godinama koje dolaze. Štoper Bijol takođe pruža sjajne partije i vodi defanzivu svog tima. Za današnji meč selektor Kek, neće moći da računa na Janžu, koji je suspendovan.

Selektor Slovenije – Matijaž Kek: ,,Nadam se samo da će naši momci ostati opušteni i fokusirani. Znamo protiv koga igramo. Portugal je jedan od favorita za osvajanje ovog prvenstva, ali mi želimo dobar rezultat i ne brinemo prviše o tome kako izgledamo na terenu. Očekujem da u nekim trenucima meča, moramo da preživimo žestoke nalete, ali u ovom trenutku verujem da svi imamo svoje šanse.“

Mišljenje urednika: Nećemo biti puno pametni ako kažemo da je Portugal aspolutni favorit, svakako da im neće biti nimalo lako da slome otpor Slovenije, ali po svim parametrima danas ne vidimo moguće iznenađenje, naš predlog je igra 1&2P1+ po kvoti 1,60

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje