subota, 05. oktobar 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Holandija – Turska (najava i prognoza utakmice)

Selekcija Holandije na ovom prvenstvu igra od sjaja do očaja i nazad i upravo te oscilacije ne daju nam da stvorimo pravu sliku o realnom kvalitetu selekcije, u grupnoj fazi remi sa Francuskom 0:0, pobeda nad Poljskom 2:1 i to posle vođstva Poljaka, potom poraz od Austrije 3:2, a onda i rutinska pobeda nad Rumunijom 3:0. Veliki broj povreda važnih veznih igrača, uigravanje tima u hodu svakako da nisu nešto što je prednost Kumana na ovom šampionatu, ali mora se priznati da su u eliminacionoj fazi imali i sreće. Malen je eksplodirao na prošlom meču, a sada se očekuje i neki učinak Depaja koji ovo prvenstvo igra puno ali bez vidljivog učinka.

Sa druge strane, selekcija Turske je već sada ostvarila zavidan rezultat koji se nije predviđao pre početka šampionata, obzirom na činjenicu da su došli bez nekoliko važnih igrača, pre svega Sojunčua i Kabaka na mestu štopera, ali i Undera u špicu napada. Sada će morati da igraju i bez junaka pobede u osminifinala, dvostrukog strelca Demirala koji je kažnjen zbog pokazivanja znaka ultranacionalističke partije u Turskoj prilikom proslave gola. Odbrana Turske će biti na velikom ispitu, ali svakako da očekujemo ponovo veliku borbenost i agresivnost tima.

Mišljenje urednika: Sve osim pobede i prolaska Holandije danas bilo bi ravno senzaciji, u situaciji kada najranjiviji deo tima Turske – defanziva koja je bez tri štopera, igra protiv napada koji je među boljim na šampionatu, deluje nerealno da bi Turska mogla da se odbrani, pobeda Holandije plaća se kvotom 1,65 i to je naš predlog za ovaj meč.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje