sreda, 03. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Francuska – Belgija (najava i prognoza utakmice)

Utakmica između Francuske i Belgije biće odigrana danas od 18 časova na stadionu „Merkur Spiel-Arena“ u Dizeldorfu.

Utakmica od koje se mnogo očekuje, a na papiru deluje najinteresantnije od svih onih koje su na programu u okviru osmine finala.

Dosta su se Francuzi mučili u grupnoj fazi, te su došli do nokaut faze posle pobede nad Austrijom, ali i dva remija, sa Holandijom i Poljskom. Ruku na srce, aktuelni vicešampion sveta je na sva tri susreta delovao bledo, bez preterano velike inicijative da ugrozi gol rivala, sa gomilom povratnih pasova i bez adekvatnog rešenja u prenosu lopte na protivničku polovinu. Problem sa realizacijom su u prva tri kola imali, jer su jedini gol dali iz penala, dok su Austrijanci dali sami sebi gol, tako da Francuzi nisu predstavljali onoliku pretnju, koliko bi trebalo.

Gotovo da slično važi i za Belgiju. Najpre su poraženi od Slovačke, potom su pobedili Rumuniju i na kraju su podelili bodove sa Ukrajinom. Selekcija koja godinama slovi za jednog od favorita na velikim takmičenjima, gotovo uvek ostane bez nekog značajnijeg rezultata. Sudeći na osnovu pruženih partija, apsolutno isti problem su imali kao i Francuzi, gde bezidejnost napada rezultira time da se lopta čuva bez stvaranja stvarne opasnosti po gol protivnika.

Projektovani sastavi: Francuska – Belgija (https://www.whoscored.com/Matches/1829433/Preview/International-European-Championship-2024-France-Belgium)

Za Belgiju neće igrati Alex Witsel i Thomas Meunier, zbog povrede, što nije novost.

Probaćemo sa predlogom „1X&1P0-1“ po kvoti 1.70, jer verujemo da će i jedni i drugi biti izrazito obazrivi, pogotovo nakon klimave grupne faze. Ulog je veliki, prostor za grešku je minimalan, ali na kraju ipak blagu prednost dajemo Francuzima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje