subota, 05. oktobar 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO 2024: Engleska – Švajcarska (najava i prognoza utakmice)

Engleska i Švajcarska odmeriće snage danas od 18 časova u okviru četvrtine finala Evropskog prvenstva, a igraće na stadionu „Merkur Spiel-Arena“ u Dizeldorfu.

Englesku za favorita broj jedan, iako nisu mnogo toga pokazali do sada, a i protiv Slovačke su se izvukli u poslednjim sekundama utakmice. U jednoj od najnegledljivijih grupa, uspeli su da izbore plasman dalje sa 5 bodova, da bi potom opet odigrali bledo protiv uporne Slovačke. Da li će im takav pristup igri biti dovoljan i protiv Švajcarske, to ne znamo.

Sa druge strane, Švajcarci igraju dobar, taktički potkovan i zreo fudbal. U grupi im je za nijansu izmaklo prvo mesto, koje je na kraju pripalo Nemcima, dok su protiv neubedljive Italije bili bolji, odlično su pokrivali teren, vršili presing, i, jednostavno rečeno,  bili su bolji rival na terenu.

Projektovani sastavi: Engleska – Švajcarska (https://www.whoscored.com/Matches/1832493/Preview/International-European-Championship-2024-England-Switzerland)

Za Englesku zbog kartona neće igrati Marc Guéhi, dok su Švajcarci u punom sastavu.

Kakva će biti utakmica, ne možemo da budemo sigurni, ali pretpostavljamo da će biti vrlo taktički potkovana i možda nešto manje interesantna za gledanje. Na kraju, na osnovu svega do sada prikazanog, teško da Engleze možemo da shvatimo kao prve favorite turnira, tako da ćemo čak da probamo i sa iznenađenjem, tj. da Švajcarska prolazi dalje, po kvoti 2.40.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje