subota, 06. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

EL: Real potpisao kralja Evrokup parketa

Real Madrid je ponovio svoj bekovsku liniju potpisivanjem Andresa Feliza, koji je bio jedna od najsjajnijih zvezda Evrokupa prošle sezone. Potpisan je trogodišnji ugovor, saopštio je klub.

Feliz (1,85 metara, 26 godina) zablistao je u trećoj sezoni u takmičenju za Joventut Badalona. Bio je šesti u Evrokupu po asistencijama (5,1 poena) i treći u ukradenim loptama (2,1 skok). Feliz je takođe predvodio Joventut u poenima (14,7 poena) i bio je drugi po skokovima (4,7 poena). Feliz je bio najbolji u osmini finala kada je vodio Joventut do pobede u gostima kod Ratiopharm Ulma sa 79-88 sa 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Njegovih 12 koševa postignutih u toj utakmici pomoglo je Felizu da zasluži titulu MVP-a osmine finala. Kasnije je izabran za drugi tim Evrokupa.

ANDRES FELIZ, timón ofensivo del Joventut Badalona | Liga Endesa 2023-24 (youtube.com)

Feliz, rodom iz Dominikanske Republike, igrao je koledž košarku na Državnom koledžu Severozapadne Floride i na Univerzitetu Ilinois. Profesionalnu karijeru započeo je u Španiji gde je prvo igrao za Joventutov pridruženi tim, CB Prat. Pre nego što se  pridružio Joventutu 2021. Sada je spreman da debituje u Evroligi sa Real Madridom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje