nedelja, 22. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Dva pojačanja za novog člana Premijer lige

Povratnik u elitni rang engleskog fudbala – Ipswich u svoje redove je doveo dvojicu novajlija, a u pitanju su – Kalvin Phillips i Sammie Szmodics.

Phillips ima 28 godina, igra na mestu defanzivnog veziste i dolazi na jednosezonsku pozajmicu iz redova aktuelnog prvaka, Manchester City.

„Ovo je dan koji sam čekao nekoliko nedelja za sada i veoma sam srećan što sam ovde. Imao sam sjajne razgovore sa igračima koje poznajem ovde, kao i sa menadžerom, o kome sam očigledno dosta čuo, i uzbuđen sam što sam ovde i što sam deo njegovog tima, igrajući onako kako on nastoji da njegova ekipa igra“, rekao je Phillips.

U klub je pristigao i 28-godišnji ofanzivni vezista (polušpic) – Sammie Szmodics u transferu vrednom 10.600.000 eura iz ekipe, Blackburn Rovers. Ugovor je potpisan do leta 2028. godine i odabrao je dres sa brojem 23. Minule sezone bio je najefikasniji fudbaler u drugom rangu engleskog fudbala „Championship“ za 27 postignutih golova.

„Oduševljen sam što sam ovde kao igrač Ipsvič Tauna. Sjajno je dobiti priliku zaigrati u Premijer ligi. To je ostvarenje sna. Ne želim ništa više nego da postignem gol na Portman Roudu za Ipsvič Taun. Prezadovoljan sam što sam ovde i radujem se sezoni koja je pred nama“, kazao je Szmodics.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje