Tuesday, 22. October 2024.

t1x2.net

spot_img
spot_img

Dolazi kraj fenomenalne karijere

Španski teniser – Rafael Nadal objavio je da nakon Dejvis kup takmičenja koje je na programu od 19. do 24. novembra odlazi u penziju.

38-godišnjak će tako “okačiti reket o klin” nakon 23 godine nastupanja na profesionalnom nivou.

“Zdravo svima, ovde sam da vam saopštim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Poslednje dve godine bile su veoma teške. Očigledno je ovo teška odluka za koju mi je bilo potrebno mnogo vremena. Ipak, sve u životu ima početak i kraj. I mislim da je pravo vreme da stavim tačku na dugu i mnogo uspešniju karijeru nego što sam i mogao da zamislim… Želim da se zahvalim celoj teniskoj industriji, svima uključenima u sport, mojim dugogodišnjim kolegama, a posebno najvećim rivalima. Proveo sam mnogo srećnih sati sa njima i doživeo mnoge momente koje ću pamtiti do kraja života… Zaista, sve što sam iskusio bilo je ostvarenje sna.Mogu da završim samo tako što ću reći hiljade hvala svima i – vidimo se”, poručio je između ostalog Nadal putem društvenih mreža.

Španac je na ATP tour stigao tokom 2001. godine i sada kada se “podvuče crta” imao je brilijantnu karijeru, koja je u poslednjim godina bila umnogome “sputavana” velikih problemima sa povredama, koja su ga onemogućile da igra i dalje na vrhunskom nivou i nastavlja sa uspesima.

Uspeo je da osvojio čak 22 Grend Slem turnira, 92 titula ukupno, zlatnu medalju na Olimpijadi 2008. godine, u pet navrata Dejvis Kup, svakako dug period bio i prvi teniser na ATP listi i još mnogo toga…

Samim tim, nema dileme da će Nadal ostati upamćen kao jedan od najboljih tenisera svih vremena…

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje