nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković poražen u finalu Vimbldona

Najbolji srpski teniser – Novak Đoković je u nedelju pretrpeo poraz u finalu Vimbldona rezultatom 0:3 (2:6, 2:6, 6:7) od španskog tenisera, Karlosa Alkaraza.

21-godišnji Alkaraz je tako odbranio titulu prvaka trećeg Grend Slem turnira u sezoni koju je osvojio i prošle godine. Time, stigao je do svog četvrtog Grend Slema u karijeri.

Španac je od samog početka meča nametnuo svoj tempo i stil igre i samo jednog izgubio svoj servis gem, te samim tim zasvim zasluženo došao do trijumfa.

Sa druge strane, Đoković je ostao na broju od 24 osvojena Grend Slem turnira, a na ovom meču je imao dosta problema kada je izlazio na mrežu, mnogo je grešio, odnosno imao je realizaciju od svega 50%.

„Sve čestitke Karlosu, bio je bolji igrač od početka do kraja. Pokušao sam u trećem setu da produžim meč, spasao sam tri meč lopte, ali je sve išlo ka tome da on pobedi. Igrao je kvalitetniji tenis i to je to. Danas sam bio inferioran. Igrao je bolje svaki poen od mene. Nastavljam dalje, nameravam da igram na Olimpijskim igrama, nadam se da ću se boriti za medalju. Da vidimo kako ću se osećati mentalno i fizički, nadam se da ću uspeti da nađem svoj pravi tenis. Uradiću sve da dođem do finala Olimpijskih igara. Što se tiče Vimbldona, želeo bih da igram još ovde, vratiću se“, kazao je Đoković.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje