nedelja, 22. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Danil Medvedev – Rejli Opelka – Najava finala Rodžers kupa

Veliko finale Rodžers kupa donosi duel između Danila Medvedeva i Rejlija Opelke. Da, svi su očekivali da će u finalu bitku voditi ljuti rivali Medvedeve i Cicipas, a da tako ne bude pobrinuo se Opelka koji je svojim bombama psihički ubio u pojam mladog Grka.

Prema kladionicama, ovo finale ne bi trebalo da donese neku neizvenost, jer se pobeda Medvedeva plaća mizernom kvotom 1,22, dok je margina za gemove postavljena na 21,5.

Ovaj meč vredi uporediti sa jučerašnjim između Cicipasa i Opelke. Šta je jedina razlika? Razlika je ritern. Ritern Danila Medvedeva je miljama bolji od riterna Cicipasa. Ponovo, u čemu je razlike? Razlika je u tome što Cicipas igra bekend sa jednom rukom i nije mu jači udarac, a Medvedev igra sa dve i to mu je jači udarac.

Kada loptica ide 220 km/h potrebna je sigurnost u zglobu i rukama, a svakako da je lakše tu lopticu vratiti sa dve ruke nego sa jednom. Cicipas nema blok ritern, a slajsom te serve ne može vratiti niko. Zato je Opelka imao toliko uspeha, ali danas ga čeka drugačiji tip igrača. Medvedev je za klasu jači u defanzivi, a najbolje je osetio to Džon Izner, koji nije znao šta ga je snašlo.

I to je sjajna stvar za Medvedeva, jer je imao sjajnu uvertiru pred finale. Razlike između Iznera i Opelke gotovo da nema. Rejli se možda malko bolje kreće, ali slaba je to vajda.

Medvedev igra jako dobro finalne mečeve u poslednje vreme. Ako gledamo finala od 2019. godine (godine od kada se ustalio u samom vrhu), Medvedev je odigrao 14 finala, a skor mu je 9:5. Od ovih pet poraza, dva mu je naneo Nadal, jedan Novak Đoković, a tu su bili još Dominik Tim i Nik Kirjos. Dakle, sve top igrači i od njih nije sramota gubiti.

Realno gledano Opelka mora da odigra još jedan perfektan meč. Veliko je pitanje da li on može da ponovi ovakvo serversko veče. Kvota na Medvedeva je zaista smešna, ali eto ko voli može da se oproba sa nekom vrstom hendnikepa, ali da se oproba sa underom na najvišu marginu.


Fotografija je preuzeta sa: https://thethao.vn/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje