subota, 28. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Belindi Benčić titula u Dubaiju

Švajcarska teniserka Belinda Benčić osvojila je titulu na turniru u Dubaiju. Ona je u velikom finalu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove sa 2:1, po setovima 6:3 1:6 6:2.

Meč je svakako opravdao epitet velikog finala. Sve što jedan teniski meč može da pruži viđeno je danas u finalu Dubaija.
Benčićeva je mnogo bolje ušla u meč bez imalo respekta prema protivnici. Maskimalno je iskoristila tromost Kvitove na samom početku meča. Belinda Benčić je veoma dobro riternirala i sa tri brejla rutinski osvojila prvi set.

Tako visok nivo igre Belinda Benčić nije mogla da održi tokom celog meča. Jasno je bilo da će pasti u igri, i to se dogodilo. Kvitova je uzvratila istom merom, i sa tri brejka dovela meč u potpnuni egal.

Ono što se dogodilo Benčićevoj u drugom setu, to se dogodilo Kvitovoj u završnici meča. Ni Čehinja nije mogla da igra tako dobro u kontinuitetu, samo što ona nije imala pravo na pad u igri. Intezitet igre Kvitove je drastično opao,a to je mlada teniserka iz Švajcarske znala da iskoristi, i da sa dva brejka pobedi i osvoji titulu.

Ovo je prva titula za Belincu Benčić još od 2015. godine, a ukupno treća u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje