nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

AFC Jug: Predstava timova

AFC Jug: Dženskonvil Jaguarsi, Tenesi Tajtansi, Indijanapolis Koltsi, Hjuston Teksansi

Možda i najslabija divizija u čitavoj NFL ligi je ova južna divizija AFC-a. U ovom članku će u kratkim crtama biti predstavljeni svi timovi.

Džeksonvil Jaguarsi:

Analizu ove divizije počinjemo od prošlogodišnjeg šampiona i najprijatnijeg iznenađenja. U pitanju su Džeksonvil Jaguarsi koji su prethodne sezone napravili veliki iskorak i plasirali se u plej of. Ajde što su se plasirali u plej of nego su uspeli da prođu prvu rundu i nakon toga igrali maltene egal sa Kanzas Siti Cifsima.

Dag Pederson je još jednom pokazao kakav je mag. Imao je maskimalno poverenje u Trevora Lorensa koji nije dobro ušao u sezonu. Greške su se nizale kao na traci, no kako je sezona odmicala to se svelo na minimum. Prekretinica u sezoni bila je pobeda nad Baltimor Rejvensima i sve ostalo je bio san.

Ove sezone Jaguarsi svakako prvi favoriti za osvajanje divizije. Okosnica tima ostala je ista, a Trevor će dobiti još jedno veliko oružje u vidu Kalvina Ridlija koji se vraća fudbalu posle godinu dana pauze. Na papiru tim Jaguarsa je pravi spoj mladosti i iskustva. Sada samo treba da potvrde i realno iskoriste očajnu situaciju kod rivala u diviziji i ponovo osvoje divizijsku titulu koja donosi siguran plasman u plej of. Sve ostalo bi bilo razočaranje za Jaguarse.

Tenesi Tajtansi:

Majk Vrejbel u poslednjih par sezona radi fenomenalan posao sa Tenesijem, a to mu se i ne vraća na najbolji mogući način. Cini se da je Tenesi iz godine u godinu sve slabiji tim, jer mahom oni najjači igrači odlaze iz tima. Otisli su Ej Džej Braun, Kori Dejvis i još sijaset igraca koji su bili okosnica tima što u napadu što u odbrani.

Rajan Tenehil i dalje vodi ovaj tim no iz aviona se vidi da sa njim Tenesi ništa veliko neće napraviti. Postoji limit i čini se da su se Tajtansi sa tim pomirili. Tenehil ima sreće, jer njegova zamena MaliK Vilis apsolutno još uvek nije spreman da se pusti u grotlo NFL lige.Treba mu još vremena i dok je tako Tenehil će igrati.

Doveli su Tajtansi ove godine u svoj tim Deandrea Hopkinsa koji je elitni risiver. Veliko pojačanje, ali nedovoljno da bi ovaj tim nizao pobede. Derik Henri je stariji za godinu dana i sve je više sklon povredama. Postavlja se pitanje dokle njegovo telo može da izdrži sve one batine.

Odbrana takođe jako jako skromna, ni približnog kvaliteta kao pre 2-3 godine.

Sve u svemu biće tu borbe u diviziji svakako. Problem za Tenesi je što i kada su bili dosta jači oni su mučili muku da osvoje ovu divizijiu. Jaguarsi su prvi favoriti, no vrebaju i Tajtansi koji će do plej ofa samo ako budu prvi u diviziji. AFC je krcat timovima koji su za klasu iznad Tenesija.

Indijanapolis Koltsi

Treba snimiti kratkometražni film kako u par godina upropastiti ekipu. Indijanapolis Koltsi su nekoliko sezona unazad imali vrhunski tim, ali rezultat je po pravilu izostajao. Jedini iole uspešan period bio je u vreme Filipa Riversa kada su poslednji put i igrali plej of. Nakon toga usledile su smene na poziciji kvoterbeka, pa smene na poziciji trenera.

Prosto, izgubilo se vreme i tim se rasformirao. Da stvar bude gora po Koltse njihov najbolji igrač Džonatan Tejlor trazio je trejd koji nije dobio. On je i dalje deo Koltsa, ali jasno je kao dan da nije zadovoljan. Pitanje je da li vam treba nezadovoljan igrač.

Pred Koltsima je jako teška sezona, jer će im napad predvoditi ruki Entoni Ričardson. S obzirom na talenat koji Koltsi imaju u napadu teško će mu biti. Ofanzivna linija nije jaka kao što je nekada bila, a jedno vreme neće biti ni Tejlora da umanji pritisak na Ričardsona. Hvatački korpus je oduvek bio rak rana Koltsa, a ni ove sezone se ništa promenilo nije. Jedino ime vredno pomena je Majkl Pitmen.

Odbrana je svakako jači deo tima, no sumnjamo da će i oni uspeti da iznesu celu sezonu. Biće ovo duga i mučna sezona za Koltse, vrlo verovatno bez plej ofa.

Hjuston Teksansi

Za kraj smo ostavli Hjuston Teksanse koji ove sezone ulaze sa mnogo promena. Novi glavni trener je Demiko Rajans koji je prethodnih sezona radio kao defanizvni koordinator u redovima San Franciska. Rajans je radio sjajan posao i to ga je preporučilo za glavnog trenera. Ovo će mu biti prvi put da radi kao glavni trener, pa smo sigurni da će i njemu trebati malo vremena da se adaptirana novi posao.

Pored novog trenera Hjuston je dobio i novog kvoterbeka. U pitanju je Si Džej Straud koji je ove sezone bio drugi pik na draftu iza Brusa Janga. Pomešana su osećanja da li Straud treba da bude starter. Na njegovu sreću konkurencija u Hjustonu nije tako jaka. Mils je prošle sezone radio sasvim pristojan posao sa onim što je imao. S obzirom da ce biti mnogo novina u rosteru Hjustona, ne čudi promena na poziciji kvoterbeka. Hjuston svakako nema velike ambicije i ova godina će poslužiti da Straud oseti kako izgleda NFL liga.

Veoma bitna stvar po Hjuston je ostanak Roberta Vudsa koji će biti glavna hvatačka opcija. Potpisali su Teksansi i tajt enda Daltona Sulca što je veoma dobar posao, jer je Sulc iskusan igrač i biće od pomoći Straudu. Na poziciji trkača biće Dajmon Pirs i Devin Singletri. Sasvim pritojan duo.

Sto se odbrane tiče svakako se izdvajaju sejfti Džimi Vard i defanzivni tekl Malik Vilis.

Kao što smo već rekli Hjuston nema ambicija u sezoni koja dolazi. Kao i uvek igraće na nož u svojoj diviziji, a svaku pobedu koju budu upisali biće zlata vredna.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje