nedelja, 08. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA utakmica 3 najava: Partizan vs Zvezda

Crvena Zvezda je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena gde pred 3. utakmicu imaju ogromnih 2:0 protiv Partizana. Utakmica u Areni pred Grobarima odigraće se u nedelju od 20:30. Kakva su očekivanja za ishod?

Verujemo da će pred krcatom halom ekipa crno-belih uspeti da ostvari trijumf, i nikako ne verujemo u metlu Zvezde prvenstveno, jer nije kvalitet toliko na strani crveno-belih, a potom i zbog reputacije Željka Obradovića koji sumnjamo da može da izgubi 6x za redom od trenera iz suprotnog tabora.

Zašto Željko ne koristi Uroša Trifunovića? Na reportažama u izvedbi klupske televizije BC Partizan kao i na konferencijama za medije nismo čuli konkretan razlog zašto bek sa odličnom defanzivnom energijom ne igra, iako je u sezoni protiv Zvezde igrao 16 i 6 minuta. Ne kažemo da je on „game-changer“, ali bi dobro relaksirao na par minuta James Nunnalya i dao mu predah kako bi Amerikanac bio spremniji za ofanzivne akcije gde je definitvno zakazao u 2.meču (0-9, 2pts) nakon fenomenalne prve partije u seriji kada je bio najefikasniji na meču sa 27 poena.

Postavlja se pitanje kako je Danilo Anđušić doveden kao jedan od boljih šutera, a za njega nema ni 5 minuta parketa. Ovaj trend preneo se iz Evrolige, i on nije odigrao niti jedan minut u finalnoj seriji sa Zvezdom, a po svoj prilici neće igrati do kraja serije zbog svojih defanzivnih propusta. Ali kada već pričamo o odbrani, Partizan je u prva 2 meča primio 85 i 80 poena te se ne mogu pohvaliti ni igrači koji su dobili minute Bog zna kakvom defanzivom.

Kapiten Kevin Punter ima šut 6/17 u prva 2 meča, i za ogroman novac koji je plaćen nije napravio dobre poteze u porazima, i od njega se definitivno očekuje više.

Nerazumljivo nam je kako se ne eksploatiše defanzivna manjkavost Brazilca Yago dos Santosa, iako je bilo 2 akcije PJ Doziera na niskom postu gde definitvno leđnom tehnikom može da „uzida“ 20cm nižeg odbrambenog igrača!

Pozitivno iznenađenje?

Još od kraja regularnog dela sezone, a potom i Plejof serije sa Igokeom je vidljivo koliki kvalitet Partizanu donosi Jalen Smith. Plejmejker igra odličnu odbranu, a u napadu doprinosi isto onoliko dobro koliko je to činio svojevremeno u ALBA u Plejof utakmicama nemačkog prvenstva.

Što se tiče ekipe Crvene zvezde, Nemanja Nedović je očekivano eksplodirao u 2. meču nakon prve loše utakmice. Teodosić igra na iskustvo i pored grešaka je lider ekipe, dok je Trey Thompkins pokzao kvalitet i zašto ga je Real Madrid čekao jedno vreme i nakon teških povreda.

Verujemo da ćemo posle nedeljne utakmice, gledati makar još jedan duel. Kvota na pobedu Partizana je 1.52.

Povezani članci

1 komentar

  1. Ma koji Kevin , nula . Ja sam gledao obe utakmice, mi nemamo pleja … Nema ko da vodi napad … Mislim da Obradovic mora da dobro analizira obe utakmice , ako ne , zna se ostavka . Inace koga sam postovao o kao igraca i kao trenera !!!

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje