petak, 28. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

Prijateljske: Koga ćemo igrati preko margine?

Litvanija, Italija i Hrvatska osigurale su prijateljske pobede na svom terenu

Bez Domantasa Sabonisa u postavi, Litvanija je nastavila pripreme za FIBA Olimpijski kvalifikacioni turnir 2024. u San Huanu pobedom od 92-86 protiv Slovenije.

Očekuje se da će lider Sakramento Kingsa nastaviti međunarodne dužnosti u narednih nekoliko dana. Među saigračima koji su pokrivali njegovo odsustvo, Marius Grigonis je zabeležio timski rekordnih 17 poena. Dejvidas Sirvidis sa 13 poena su bili najefikasniji.

Slovenija je u Viljnusu predstavila naturalizovanog Džoša Neba, u njegovom prvom nastupu za reprezentaciju. Na kraju je postigao 9 poena i 8 skokova za 21 minut.

U svojoj prvoj utakmici otkako je prošlog leta sa Slovenijom povredio levo koleno i propustio celu sezonu 2023-24 u NBA ligi, Vlatko Čančar iz Denver Nagetsa postigao je 6 poena i 5 skokova za 15 minuta.

Aleksej Nikolić je postigao 19 poena u prvoj pripremnoj utakmici za tim koji je trenirao Aleksandar Sekulić. Zoran Dragić i Klemen Prepelić dali su po 18 poena.


U Trentu je Italija savladalai Gruziju rezultatom 79-68.

U prvoj pripremnoj utakmici na putu za OKT u San Huanu, 35-godišnji Danilo Galinari je postigao 13 poena uz 2/3 gola iz igre i 9/10 slobodnih bacanja za tim koji je vodio Đanmarko Poceko. Ahile Polonara dodao je 12 poena i 7 skokova. Stefano Tonut je postigao 11 poena. Kapiten Nikolo Meli postigao je 9 poena, sedam asistencija, četiri skoka, dve ukradene lopte i jednu blokadu.

Za Gruziju, Tornike Šengelija je postigao 17 poena, sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Goga Bitadze je ostvarila dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova. Tim koji trenira Aleksandar Džikić kreće na OKT u Rigu.


Prijateljski turnir u Opatiji, Hrvatska je sa 82-68 pobedila Poljsku.

Najbolji igrač tima koji trenira Josip Sesar, centar Los Anđeles Klipersa Ivica Zubac postigao je dabl-dabl sa 19 poena i 10 skokova. Sledio je Mario Hezonja sa 15 poena, a kapiten Dario Šarić deset poena. Borna Kapusta dodao je devet poena i šest asistencija.

Za poražene, Džeremi Sočan nije igrao u Hali sportova Marino Cvetković. Mihal Mihalak je postigao 15 poena, a Olek Balcerovski 13 poena. Tim pod vodstvom Igora Miličića će učestvovati na OKT-u u Valensiji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje