četvrtak, 27. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

Predstavljamo protivnike naših timova u Evropi: DINAMO KIJEV!

Ekipa Dinamo Kijeva, protivnik je beogradskog Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, radi se o timu koji je prošlu sezonu završio na 2.mestu Ukrajinske Premijer lige, u dosta izmenjenim okolnostima gde veći deo timova igra van svojih stadiona.

Sezona 2023/25: Ekipa Dinamo Kijeva je kao što smo već rekli završila na 2.mestu lige, sa učinkom od 22 pobede, 3 remija i 5 poraza uz gol razliku 72:28. Što se tiče učešća u prošlogodišnjim evro takmičenjima, oni su učestvovali u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde su najpre prošli grčki Aris (pobeda u prvom meču 1:0, poraz u gostima 2:1 i prolaz na penale 6:5), da bi potom ispali od Bešiktaša (dva poraza 2:3 i 0:1).

TRENER:

Tim sa klupe predvodi legendarni golman ovog tima Oleksandr Shovkovskyi, on je čitavu svoju karijeru proveo u ovom kluba, a bio je i standardan član selekcije Ukrajine. Kao trener je pre Dinama bez iskustva, ekipu je preuzeo u septembru 2023.godine i do sada ima 17 pobede, 2 remija i samo 1 poraz sa timom. Osvoji je nagrade za najboljeg trenera meseca novmebra, decembra 2023. kao i marta 2024.godine u domaćoj ligi. Kao trener najčešće koristi formacije 4-2-3-1 ili 4-3-3.

PROMENE U TIMU:

Trenutno nema odlazaka iz tima, ni dolazaka u tim Dinamo Kijeva.

TIM U SEZONI 2023/24

Golmani:Na poziciji golmana je neprikosnoveni H. Bushchan, on je inače i drugi golman selekcije Ukrajine, tako da je ova pozicija jako dobro popunjena

Odbrana: Odbrana je sastavljena od domaćih igrača, a manje više se ne menja gotovo čitave sezone, na poziciji desnog bočnog defanzivca je O. Tymchyk, dok na suprtnoj strani treba očekivati Vladyslav Dubinchaka, za mesto štopera siguran je D.Popov verovatno i najbitniji igrač u ovoj liniji tima, čija je vrednost procenjena na 4 miliona evra. Drugo mesto će najverovatnije biti rezervisano za M. Diachuka, 20-godišnjeg štopera, dok svoju šansu čeka i O. Syrota. Tymchyk je učesnik ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Sredina terena: U ovoj liniji tima, najčešće u paru u centralnom delu vidimo još dva reprezentativca Ukrajine – defanzivnije orjentisani V. Brazhko (6 gola/3 asistencije) i nešto ofanzivniji Mykola Shaparenko (4 gola/5 asistencija), mesto ofanzivnog veznog igrača koji ume da zapreti golu rivala, ali da stvori situacije za saigrače je rezervisano za V. Buialskyia, strelca 10 golova i asistenta 5 puta u toku prošle sezone. Tu su još V. Kabaiev, O. Karavaiev, O.Andriievsky.

V. Buyalskyi

Napad: Prva zvezda tima je veteran i nekadašnji igrač Vest Hema – Andrej Yermolenko, svakako najzvučnije ime, ali i igrač koji ma 34 godine. Sa levokrilne pozicije najopasniji je N. Voloshyn, strelac 7 i kreator još 6 golova. Najbitniji napadač i najskuplji igrač tima u ovom trenutku je napadač V. Vanat (14 golova i 7 asistencija), on je inače i prvi strelac lige. Zamena je nigerijac Bentio, koji je uz senegalca Soa jedini strani igrač tima, ali obojica bez značajnije uloge.

Najopsaniji igrač tima V.Vanat

Rezime: Tim Dinamo Kijeva je kao i uvek u svojoj istoriji uglavnom satavljen od domaćih igrača, imaju čak petoricu reprezentativaca u svojim redovima i svakako da možemo očekivati od njih da odigraju čvrsto i dosta organizovano, trener nema iskustva u međunarodnim mečevima što je možda minus, ali ukoilko uspeju da sačuvaju sve igrače na broju, mogu da predstavljaju vrlo neugodnog rivala, ali svakako ne i neprelaznog.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje