ponedeljak, 01. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Partizan: Crno-beli se ozbiljno pojačali!

KK Partizan je krenuo u totalni rebuild nakon fijaska prošle godine kada nisu ušli u Plejof Evrolige, a u ABA ligi nisu odbranili titulu izgubvši u finalu. Kostur ekipe je otišao, a nova imena koje će Željko Obradović pokušati da uklopi izgledaju odlično na papiru!

Ranije su došli šuter Vanja Marinković, clutch Iffe Lundberg i plejmejker Frank Ntilikina.

U vrlo kratkom razmaku, Partizan je objavio dvojicu igrača za koje se spekulisalo da će doći. Ove večeri je to i ozvaničeno, klub će pojačati Streling Brown i Tyrique Jones.

Brown je prošle godine stigao u Evropu, tačnije u berlinsku ALBA gde je bio jedan od glavnih igrača nemačke ekipe. Može se zaključiti da se brzo navikao na evropsku košarku, pošto je prethodno proveo 6 sezona u NBA ligi (Bucks, Rockets, Mavericks, Lakers). U prvoj sezoni u Evropi u Evroligi je imao prosek od 11,2 poena, dok je u nemačkom šampionatu bio na proseku od 15,4 poena u Plejofu.

Jones je bio jedan od najboljih igrača pre 2 sezone u Evrokupu kada je pomogao Turk Telekomu da se domogne finala tog takmičenja, što ga je uostalom i preporučilo Anadolu Efesu. Nije se baš najbolje snašao u Istanbulu sa promenom trenera, i bio je druga opcija iza Oturua, pa i Pleissa. Ista rola mu sledi i u crno-belom dresu, pošto će biti rezervni centra.

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje