nedelja, 29. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

OI: Španija je skratila spisak na 14 igrača – ko otpada?

Četiri FIBA kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre 2024. u Valensiji (Španija), San Huanu (Portoriko), Pireju (Grčka) i Rigi (Letonija) se približavaju, a timovi učesnici vrše neophodna prilagođavanja uoči ovih takmičenja.

Španija je upravo smanjila svoj prvobitno prošireni spisak, smanjivši još tri igrača ispred definisanog i kompletnog spiska koji će igrati kod kuće, sa ciljem da se kvalifikuju na Olimpijske igre.

Santi Justa iz Saragose, Mikel Salvo iz Gran Kanarije i Jankuba Sima iz Unikahe Malage neće nastaviti da treniraju sa reprezentacijom Španije ovog leta.

U prvom objavljenom preliminarnom spisku od 22 igrača, Riki Rubio je isključen pošto je zamolio Serhija Skariola da se odmori nakon povratka u Evroligu. Lorenco Braun je dobio dozvolu da otputuje u Atinu da završi procedure za proglašenje za najnovijeg igrača Panatinaikosa.

Reprezentacija Španije će igrati protiv Libana i Angole u ​​grupi A Valensije, gde su domaćini veliki favoriti. Kasnije će se sastati sa dva od sledećih nacionalnih tima, koji učestvuju u grupi B: Bahami, Poljska i Finska.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje