subota, 03. avgust 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2024/25: Vikingur Rejkjavik – Šamrok Rovers

Verovatno i derbi ove runde kvalifikacija gde se islandski šampion Vikingur sastaje sa šampionom Republike Irske – Šamrok Roversom, meč počinje od 20:45.

Vikingur Rejkjavik, posle osvojene prošle sezone Islandske najjače lige i ovog leta domnira i vodi glavnu reč, imaju 33 boda posle 14 odigranih mečeva i gol razliku +20. Prošlo leto igrali su samo prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija protiv letonske Rige, gde su ispali, prvi meč su dobili 1:0, da bi potom bili poraženi 2:0 u gostima. Sezonu pre 22/23 imali su mnogo bolje izdanje, a naročito na domaćem terenu gde su ostvarili 4 pobede i 1 remi (pobede Levadia 6:1, Inter Escaladas 1:0, TNS 2:0, Leh 1:0 – uz remi sa Malom 3:3). Vikingur je trenutno u seriji od 12 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Ključni igrači u ovom trenutku su Dejan Danijel Đurić, A. Sigurpálsson i H. Guðjónsson.

Sa druge strane i ekipa Šamrok Roversa igra aktuelnu sezonu, ali su tek na 4.mestu u prvenstvu Republike Irske, posle 23 odigrana meč, imaju 43 osvojena boda, a na 5 poslednjih mečeva imaju 3 poraza i 2 pobede, tako da se ne nalaze ni u najboljoj formi. Mladi Džoni Keni, inače igrač Seltika na pozajmici je najbolji igrač tima u ovom trenutku i predstavljaće najveću opasnost po domaćina. Njih je prošle sezone izbacio islandski Breidablik (porazi 1:0 i 2:1), a potom su ispail i od Ferencvaroša u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija (porazi 2:0 i 4:0). Sezonu pre toga igrali su grupnu fazu Lige konferencija gde su zabeležili 2 remija i 4 poraza (u gostima sve porazi)

Mišljenje urednika: Domaći tim i ove sezone igra u sjajnoj formi, deluje da su u ovom trenutku jači rival u odnosu na Šamrok, a kada pogledamo igre Šamroka u gostima, verujemo da islandski predstavnik danas slavi, pobeda domaćina plaća se kvotom 1,83

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje