utorak, 17. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Afrički kup Nacija : Sudan – Niger

Kvalifikacije za ACN

Početak u 15 časova

Danas nas očekuje 1.kolo kvalifikacija za najkvalitetnije takmičenje Afrike, a sastaju se Sudan i Niger, dva ne tako atraktivna tima, ali smo ovaj meč izabrali zbog par zanimljivosti.

Ekipa Sudana jedan je od timova koji je do sada najprijatnije iznenađenje tekućih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo jer su u dosadašnja četiri odigrana meča osvojili 10 bodova i nalaze se ispred favorizovanog Senegala. Najveće zasluge za ovakav start idu na račun selektora iz Gane – Džejms Kvesi Apije koji je preuzeo selekciju – krajem 2023-e godine. On je uspeo da skloži u skladnu celinu igrače dva najjača tima u zemlji Al Hilala i Al Merika koji su imali i solidne rezultete u afričkoj Ligi šampiona, uz nekoliko internacionalaca koji donose dodatan kvalitet. Trenutno tim je u poslednjih 10 mečeva ostvario skor 6 pobeda, 2 remija i 2 poraza.

Sa druge strane tim Nigera, је kvalifikacije za Svetsko prvenstvo krenuo sa 2 pobede i porazom, doduše jedna pobeda je službenim rezultatom 0:3 protiv Konga, pa se objektivno može reći da su ostvarili samo pobedu i poraz, uz to poznati su kao tim koji igra mečeve sa malo golova, raspon od 0-3 je gotovo uvek izvestan i siguran na mečevima ovog tima. Sastav je mešavina internacionalaca i domaćih igrača, uglavnom najveći broj igrača igra na istoku Evrope u klubovima ukrajinskog, ruskog i šampionata Azerbejdžana, tu je i Alhasane koji dolazi iz Ovijeda i Ali Mohamed iz Makabi Haife.

Prethodna dva meča u Sudanu dobio je domaćin, poslednji je odigran 2021.godine

Mišljenje urednika: Jak domaći teren, pun stadion i dobra uigranost i rezultati Sudana po nama bi danas mogli da im donesu pobedu na startu kvalifikacija, osnovni predlog za ovaj meč je igra p/k1 (poluvreme ili kraj pobeda domaćina) po kvoti 1,75, a takođe razmislite i o predlogu 1X&1-3 po sličnoj kvoti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje