četvrtak, 27. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije OI: Ozbiljno pojačanje na centru stiže!

Izvanredni centar Evrolige Džoš Nebo zvanično je dobio slovenačko državljanstvo i očekuje se da će se pridružiti nacionalnom timu u predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre. On će zameniti kolegu američkog velikog čoveka Majka Tobija kao naturalizovanog igrača tima.

Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i osećam veliki ponos što ću moći da igram za reprezentaciju Slovenije“, rekao je Nebo za Košarkaški savez Slovenije. Dok je Tobi bio najavljen kao član slovenačkog preliminarnog spiska za Olimpijske kvalifikacije, Nebo će biti taj koji će učestvovati sa timom u Olimpijskim kvalifikacijama.

Radujem se reprezentaciji i nadam se da ćemo sa timom biti što uspešniji. Obećavam navijačima da ću davati sve od sebe na svakom treningu i utakmici i pomoći reprezentaciji da postigne što je moguće bolje rezultate.

Nebo je prosečno beležio 11,2 poena i 7,1 skok sa Makabijem iz Tel Aviva u Evroligi 2023-24.

Nebo će se narednih dana pridružiti slovenačkom trening kampu jer će se tim pripremati za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Pireju u Grčkoj od 2. do 7. jula.

Slovenija će igrati protiv Hrvatske i Novog Zelanda u Grupi A turnira, dok će Grčka, Dominikanska Republika i Egipat Giannis Antetokoumpo igrati u Grupi B. Po dva najbolja tima iz svake grupe će se suočiti u polufinalnoj fazi, a pobednik finala će nabavite kartu za Olimpijske igre u Parizu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje